Polaznici Škole nogometa HNK Zadar i mlađih selekcija prikupili darove za potrebite obitelji

U Hrvatskom nogometnom klubu Zadar s radošću je prihvaćena inicijativa da polaznici klupske Škole nogometa, te igračice i igrači mlađih selekcija organizirano prikupljaju darove za potrebite obitelji. U suradnji s Gradskim društvom Crvenoga križa Zadar akcija je trajala mjesec dana.

– Kako je jedan od primarnih klupskih ciljeva i pravilan odgoj naših članica i članova, a ujedno želeći potaknuti sve naše članove na razumijevanje okolnosti u kojima žive potrebite obitelji, te na učvršćivanje empatije prema svom bližnjem, organizirali smo prikupljanje dječjih igračaka, slikovnica, slatkiša i drugih darova. Akcija kao takva prezentirana je i djeci i roditeljima, a uključili su se i naši treneri, pa smo skupili određenu količinu darova koju je preuzelo Gradsko društvo Crvenoga križa Zadar. Moram se zahvaliti GOŠK-Dubrovniku i svom kolegi Hasanu Kaciću koji su na naš poziv pristali sudjelovati u ovoj akciji – kaže Raphael Sušić, voditelj Škole nogometa i jedan od trenera u mlađim selekcijama HNK Zadar.

Ova akcija u HNK Zadar sastavni je dio već tradicionalnih aktivnosti Gradskoga društva Crvenoga križa Zadar koje u danima što prethode Božiću na prigodan način pomaže potrebitim obiteljima.

– Izvrsno je što se u akciju pomoći potrebitima uključio i HNK Zadar, a tim i više što su u akciji sudjelovali mladi koji su spoznali da među nama ima potrebitih, te su se odricanjem od nekih svojih udobnosti i prikupljanjem darova pokazali kao svjesni građani. Prikupljena količina različitih darova bit će oblikovana u pedesetak paketa koji će se pridodati drugim paketima Gradskoga društva Crvenoga križa Zadar i potom prije Božića distribuirati potrebitim obiteljima – kaže Šime Lisica iz Gradskoga društva Crvenoga križa Zadar.

Svi polaznici Škole nogometa i igračice i igrači mlađih selekcija, kao i treneri, iskazali su odlučnost i u najavi sudjelovanja u sličnoj akciji Gradskoga društva Crvenoga križa Zadar koja će biti organizirana prije Uskrsa u 2021. godini.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...