UVJETNA OSUDA Zadranin (42) brutalno pretukao bivšu djevojku, stavljao joj nož pod vrat i prijetio da će joj rasparati utrobu

Na Općinskom sudu u Zadru na uvjetnu kaznu od jedne godine zatvora s rokom kušnje od tri godine osuđen je 42-godišnji Zadranin koji je u kolovozu pretukao bivšu djevojku.

42-godišnjak je 14. kolovoza oko 18:20 sati u Zadru u alkoholiziranom stanju došao na večeru kod svoje bivše djevojke. Kada je ona, vidjevši da je u alkoholiziranom stanju, rekla da će večerati drugi put, on ju je počeo vrijeđati riječima “kurvo, droljo”, na što mu je ona rekla da ode iz stana, što on nije učinio već je krenuo za njom u sobu i uz riječi “kurvetino smrdljiva, ono što je Daruvarac napravio je šala što ću ja tebi napraviti”, legao na nju i počeo ju udarati šakama po glavi i bubrezima nakon čega je otišao u kuhinju i uzeo nož. Prislonio ga je uz vrat žrtve i rekao:

“Zaklati ću te, nećeš ti od mene raditi budalu, sve ću tvoje poklati!”. Gađao ju je i pivom, ali se ona uspjela izmaknuti. Zatim joj je prislonio nož na trbuh i uputio stravične riječi: “rasparat ću ti cijelu utrobu!”. Žrtva je u strahu uspjela pobjeći ispred zgrade. No, on je došao za njom držeći u ruci nož, te ju je, zajedno sa stolicom na kojoj je sjedila, podigao i bacio na pod pri čemu je ona udarila glavom o zid. Kada je ispred stana ugledao dvije susjede, pobjegao je vozilom.

Žena je na sudu izjavila da je s okrivljenikom u ljubavnoj vezi bila tri godine te da je i ranije bio agresivan. Istaknula je da joj je i ranije stavljao nož pod vrat i govorio joj da će je ubiti kao Daruvarac svoju žrtvu. Govorio je i kako žene treba tući po bubrezima jer se te ozljede ne vide.

– Ne mogu opisati taj osjećaj straha. Plakala sam, jaukala i molila ga da me pusti. Trenuci su se činili kao vječnost, navela je na sudu. Kako je on nekoliko dana bio u bijegu, bojala se biti sama u stanu pa je spavala kod prijateljice, dok ga policija nije pronašla i uhitila.

Zbog činjenice da se okrivljenika teretilo za kazneno djelo prijetnje, a ne za nanošenje tjelesne ozljede, sutkinja Ana Zrilić odbila je dokazni prijedlog obrane za provođenjem vještačenja ozljeda oštećenice.

Prilikom izricanja kazne sud je 42-godišnjaku kao olakotne okolnosti cijenio osobne i imovinske prilike, te korektan odnos prema sudu, dok mu je kao otegotnu okolnost uzeo raniju osuđivanost zbog nedozvoljenih igara na sreću.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...