Vlada isključila petoricu znanstvenika jer su potpisali apel, Đikić: “Kakva je to država u srcu Europu koja na taj način smjenjuje stručnjake?”

Očigledno se radi o pokušaju popravljanja štete koju je Vlada napravila svojom zahvalom na suradnji petorici članova znanstvenog savjeta, rekao je za HRT Ivan Đikić, znanstvenik sa Sveučilišta Goethe u Frankfurtu, komentirajući sinoćnje priopćenje Vlade.

Podsjetimo, iz Vlade su sinoć priopćenjem demantirali navode da je premijer Andrej Plenković odlučio iz Znanstvenog savjeta isključiti petoricu znanstvenika, potpisnika apela javnosti i Vladi – Andreju Ambriović Ristov, Nenada Bana, Petru Klepac, Branka Kolarića i Igora Rudana.

“Očigledno se radi o pokušaju popravljanja štete koju je Vlada napravila svojom zahvalom na suradnji petorici članova znanstvenog savjeta. Nakon toga se zapalio internet jer su svi bili šokirani”, ističe Đikić.

“Kakva je to država u srcu Europu koja na taj način smjenjuje stručnjake koji savjetuju i svojim znanjem volonterski pomažu Vladi RH”, pita se Đikić.

“Nadam se da će premijer Plenković smoći snage i iz znanstvenog Savjeta ukloniti one članove koji su u sukobu interesa, a ostaviti vrhunske i moralne stručnjake koji svojim iskrenim savjetima doprinose očuvanju zdravlja i života građana RH”, poručio je ugledni hrvatski znanstvenik za HRT.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...