Crveni križ apelira: Najveća potreba je za grijalicama, donirajte ih u najbliže društvo

Hrvatski Crveni križ i dalje intenzivno pomaže na području pogođenom potresom, trenutno skrbi o 25.000 građana, a zbog hladnog vremena najveća je potreba za grijalicama koje se mogu donirati u najbliže društvo Crvenog križa, priopćeno je u petak.

U Hrvatskom Crvenom križu (HCK) ističu kako je na dan 14. siječnja na ime Apela za pomoć stradalima u potresu uplaćeno 67.564 donacija u ukupnom iznosu od 43.039.603,76 kuna.

Na donatorskom telefonu 060 9011 zabilježeno je 89.689 poziva u vrijednosti od 560.556,25 kuna (uključujući PDV i naknadu tele operatera).

S obzirom na vremenske uvjete trenutno je najveća potreba za grijalicama, a koje se mogu donirati u najbliže društvo Crvenog križa koje će ih raspodijeliti na potresom pogođenom području.

Aktualna je potreba i za agregatima, produžnim kablovima, ceradama, najlonom i plamenicima. S obzirom na zahlađenje veća je potreba za toplom odjećom i obućom te dekama, navodi se u priopćenju.

U Hrvatskom Crvenom križu ističu da se svi stanovnici potresom pogođenog područja Sisačko-moslavačke županije, koji su nakon potresa otišli u druge hrvatske gradove, mogu javiti najbližem društvu Crvenoga križa kako bi dobili humanitarnu pomoć.

Na području pogođenom potresom dosad je podijeljeno 1557 grijalica, 1841 deka, 110 agregata, više od 1600 paketa dječje hrane i opreme te više od 216 paketa za životinje, uz svu ostalu humanitarnu pomoć, kažu u Hrvatskom Crvenom križu.

Ističu da se stanovnici potresom pogođenog područja bore s osjećajima straha, neizvjesnosti i panike zbog čega timovi Hrvatskog Crvenog križa svakodnevno pružaju individualnu pomoć, a do sada je pruženo više od 5500 usluga psihosocijalne podrške.

Uz individualnu podršku, posjete mobilnih timova i telefonsku podršku osobito su važne aktivnosti koje se provode za najmlađe, uz poštivanje epidemioloških mjera.

Iz Hrvatskog Crvenog križa poručuju da osobe s potresom pogođenih područja humanitarnu pomoć, tople obroke i psihosocijalnu podršku mogu svakodnevno primiti, a svi koji to žele i u mogućnosti su i dalje mogu pomoći stanovništvu pogođenom potresom.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...