Obitelj iz Banovine očekuje prinovu u Zadru: “Imamo dva Siščana i sad ćemo, neočekivano, dobiti jednu Zadranku”

Njihova zgrada u Sisku nije znatnije oštećena pa je Nina najprije planirala ostati roditi i svoje treće dijete u porušenom gradu.

“Rekli smo, tu smo gdje smo, ne idemo. Međutim, kad smo vidjeli na vijestima da je sisačka bolnica u kaosu i da je jedino ginekologija ostala, međutim da svi pacijenti idu u ginekologiju, znači ginekologija da više nije ginekologija, dosta smo se prepali gdje ću rodit”, ispričala je za RTL Nina Stanić iz Siska.

Bojali su se i svake nove trešnje i situacije u kojoj bi se majka mogla naći u porodu, ali i s bebom, pa su odlučili prihvatiti privremeno smještaj u Zadru. Suprug Marko svaki je dan vozi na CTG pregled u zadarsku bolnicu.

“Normalno da je preokret ogroman, drugi grad, sve je nepoznato, ali domaćin nam je vrhunski, toliko nam uskače. Zadrani općenito, s kim god smo došli u kontakt su izuzetno osjećajni i baš su se potrudili oko nas”, ispričao je suprug Marko Stanić iz Siska.

Njihovi sinovi, 4-godišnji Samuel i 8-godišnji Patrik, doživjeli su traumu jer su za vrijeme velikog potresa bili u Petrinji. Samuel je bio kod bake i djeda i odmah je osjetio potres, a Patrik je gledao televiziju i kaže kako je odjedanput samo nestalo struje i kako je sve počelo padati. Ispričao je kako su odmah izašli van bosi, kako su imali samo čarape. Djed ih je zatim odveo natrag u Sisak.

Strah je privremeno, u privremenom smještaju, ipak popustio. Marko kaže kako spavaju normalno te kako nema trešnje. Međutim još uvijek im to prolazi kroz glavu: “Kad se rodi, da Bog da sve u redu bude i onda očvrsne i idemo natrag za Sisak”.

Nina se našalila i rekla:

“Imamo dva Siščana i sad ćemo sasvim neočekivano dobiti jednu Zadranku”.

S malom Zadrankom, Siščani se nadaju što prije vratiti u svoj dom.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...