Ovo je najsočnija torta od mrkve kojom ćete obojiti zimu, a popravlja i raspoloženje

Ovu je tortu od mrkve tako jednostavno napraviti, savršeno je sočna i presvučena laganom glazurom od krem sira. Laka je, topi se u ustima i u zimu unosi dašak vedrine, piše Novi list.

Sastojci za kolač od mrkve

2 šalice (250 grama) univerzalnog brašna

2 žličice praška za pecivo

1 žličica sode bikarbone

1 i 1/2 žličice mljevenog cimeta

1/2 žličice mljevenog đumbira

1/4 žličice mljevenog muškatnog oraščića

1/2 žličice soli

3/4 šalice (180 ml) repice ili biljnog ulja

4 velika jaja sobne temperature

1 i 1/2 šalice (300 grama) smeđeg šećera

1/2 šalice (100 grama) granuliranog šećera

1/2 šalice (125 grama) nezaslađenog soka od jabuka

1 žličica čistog ekstrakta vanilije

3 šalice (300 grama) ribane mrkve

Za glazuru od krem sira

Jedno pakiranje krem sira, omekšanog na sobnoj temperaturi

½ šalice (115 grama) maslaca, također omekšanog na sobnoj temperaturu

2 šalice (240 grama) šećera u prahu

1 žličica čistog ekstrakta vanilije

Priprema

Zagrijte pećnicu na 180° C. U velikoj posudi umutite brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, cimet, đumbir, muškatni oraščić i sol dok se dobro ne sjedine. Staviti na stranu.

U zasebnoj velikoj posudi umutite ulje, jaja, smeđi šećer, granulirani šećer, umak od jabuka i ekstrakt vanilije dok se potpuno ne sjedine. Dodajte naribanu mrkvu u mokre sastojke i miješajte dok ne dobijete homogenu smjesu.

Ulijte mokre u suhe sastojke i miješajte pjenjačom ili gumenom lopaticom dok se jednostavno ne sjedine, pazeći da tijesto ne miješate previše. Tijesto ulijte ravnomjerno između obje pripremljene posude za torte.

Pecite na 180 ° C 30-35 minuta. Izvadite iz pećnice, prebacite na rešetku i ostavite da se ohladi oko 20-25 minuta. Kako biste napravili glazuru od krem sira: istucite krem sir dok ne postane glatka smjesa. Dodajte maslac i miješajte oko 30 sekundi-1 minutu dok se dobro ne sjedini i postane glatko.

Dodajte šećer u prahu i ekstrakt vanilije i nastavite miješati dok se potpuno ne sjedine, stružući po stranama posude po potrebi.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...