Sva mjesta općine Pašman uskoro će dobiti besplatan pristup internetu na javnim površinama

Općina Pašman je prijavom na poziv iz programa WiFi4EU Europske komisije osigurala vaučer u vrijednosti od 15.000 eura koji je namijenjen za opremu i ugradnju pristupnih točaka za Wi-Fi na javnim površinama.

Cilj projekta WiFi4EU koji je pokrenula Europska komisija je omogućiti besplatan pristup internetu na javnim mjestima diljem Europe. Zahvaljujući ovom projektu lokalno stanovništvo i posjetitelji imat će brz pristup internetu na javnim prostorima kao što su parkovi, trgovi, javne zgrade, knjižnice, zdravstveni centri i muzeji.

Općina Pašman će u sklopu projekta osigurati internetsku povezanost i održavanje opreme kako bi se omogućila kontinuirana dugogodišnja visokokvalitetna bežična mreža.

Ovih dana se počelo s radovima na osiguravanju kvalitetne brze internet veze, a uskoro kreće postavljanje opreme u centrima svih mjesta na području općine te se završetak radova očekuje u veljači, piše otok Pašman.

Bitno je napomenuti kako se u implementaciji projekta javne Wi-Fi mreže koristi ista tehnologija kao i kod bežične mreže koja se koristi u svim kućanstvima kako u Hrvatskoj tako i svugdje u svijetu i kao takva se već dugi niz godina pokazala sigurnom za zdravlje ljudi.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...