Uvedene su značajne promjene kod polaganja vozačkog ispita

Hrvatski autoklub danas je predstavio projekt unaprjeđenja vozačkih ispita, piše HAK Revija.

Sustav audio-videosnimanja tijeka provedbe vozačkih ispita, koji je uveden, primjenjuje nova tehnološka rješenja.

“Među prvima u Europi uveli smo polaganje ispita iz predmeta Prometni propisi i sigurnosna pravila na računalima, što se pokazalo kao veliki iskorak”, naglasio je Slavko Tušek.

Dodatno se digitalizirao proces ispita. Uvedena su tablet računala sa satelitskom navigacijom koja povezuju stručne ispitivače Hrvatskog autokluba s informatičkim sustavom. U suradnji s Ministarstvom unutarnjih poslova to je rezultiralo izdavanjem u realnom vremenu e-uvjerenja o položenom ispitu za kandidate.

“Uvođenjem sustava audio-videosnimanja tijeka provedbe vozačkih ispita činimo novi iskorak”, kazao je predsjednik HAK-a Slavko Tušek, naglasivši kako uslijed toga nema novih troškova za kandidate za vozače i autoškole.

“U ovaj projekt uložili smo više od 1.5 milijuna kuna i naše stručne kapacitete, dokazavši svoje znanje i sposobnosti, ali i volju za unaprjeđenje svih naših ključnih procesa. Imali smo jasan cilj – učiniti polaganje vozačkog ispita što transparentnijim i objektivnijim te, na kraju, dati još jedan važan doprinos boljoj osposobljenosti novih vozača i poboljšanju sigurnosti cestovnog prometa”, kazao je.

Novi sustav ima više značajnih učinaka. Jedan od ključnih je mogućnost da kandidati za vozače u slučaju negativnog ishoda ispita, ako ulože prigovor, mogu ostvariti uvid u snimke provedenih ispita. Zatim, putem odgovarajuće aplikacije omogućena je dostupnost svih podataka i snimki provedenih ispita iz predmeta Upravljanje vozilom djelatnicima Službe za sigurnost cestovnog prometa Ministarstva unutarnjih poslova te im je znatno olakšana funkcionalnost nadzora nad provedbom vozačkih ispita.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...