Cestitka_Uskrs

Virani: “Osoba iz DORH-a se lažno predstavljala i provodila istrage u Općini, a prikupljeni dokazi nikada nisu završili u rukama istražitelja”

Udruga “Vir bez podjela” danas je ispred Trgovačkog suda u Zadru održala konferenciju za medije. Kako su istaknuli na početku, kada su na istom mjestu početkom listopada prošle godine govorili o institucionalnom reketu, imali su za to dobre argumente.

– Gotovo četiri mjeseca kasnije, nikad odlučniji, nikad više naoružani dokazima, sasvim odgovorno tvrdimo kako se institucionalnim reketom održavaju na vlasti lokalni moćnici, bilo vladajuće stranke, bilo njihovi koalicijski partneri koji se bez takvih institucija ne bi održali na vlasti. Danas idemo korak dalje, a nakon što smo došli do novih spoznaja i nakon našeg upornog djelovanja lišenog utjecaja korumpiranih struktura u našem društvu, možemo posvjedočiti o postojanju podaničkog paralelnog političkog pravosuđa koje ne predstavlja legitimni autoritet, rečeno je na konferenciji.

– To tvrdimo jer smo u proteklom razdoblju sami bili žrtve takvog političkog pravosuđa, a za ilustraciju ističemo sljedeći primjer. Prilikom uvida u jedan od mnogobrojnih spisa u zadarskom državnom odvjetništvu, primijetili smo da u istom nedostaju čak tri lista. Riječ je o vrlo važna tri policijska izvješća kojih nekim čudom nema u spisu iako su njihov sastavni dio. Ili su barem trebali biti. Postavlja se pitanje, gdje su policijska izvješća iz spisa u Općinskom državnom odvjetništvu u Zadru? Tko ih je uklonio? Zašto skrivaju dokumentaciju? Je li možda ODO krivotvorio spis, s obzirom da prema uvidu u isti tri policijska izvješća moraju biti tamo, ali ih eto nema.

Već ranije smo imali iskustvo i sa osobom iz DORH-a koja se , prema našim saznanjima, lažno predstavljala i na svoju ruku provodila istrage vezane uz određene kriminalne radnje u Općini Vir. Prikupljene dokaze nikad nije dostavio istražiteljima, a istraga je zbog toga završila u slijepoj ulici.

Da ne navodimo čitav niz primjera, zaključujemo kako zbog ovakvih radnji lokalni moćnici nisu rezultat volje birača, nego ovakvih institucija koje svojim smicalicama iste drže na vlasti. To je kapilarna hajdučija, neviđena korupcija u režiji podaničkog paralelnog političkog pravosuđa koje ne predstavlja legitimni autoritet.

Takav nakaradni sustav u kojem korumpirana manjina vlada većinom i pritom se časti našim novcima, ne bi bio moguć da nije bilo, sada već legendarnog policijskog broda koji je na dan lokalnih izbora 1997. godine u Zadar s otoka stigao sa gotovo danom zakašnjenja. Upravo tada je začet korumpirano politički pravosudni sustav u kojemu je posebnu ulogu imao jedan županijski dužnosnik.

Zbog svega navedenog kao i drugih događanja o kojima već godinama upoznajemo javnost i uzalud upozoravamo nadležne institucije, još odlučniji smo u organiziranju velikog prosvjeda u Zagrebu pred sjedištem DORH-a i USKOK-a čim se stvore povoljni epidemiološki uvjeti, poručio je Frane Vučetić, predsjednik udruge.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...