Započela edukacija žena u sklopu programa “Zaželi – faza II”

Uvodnim sastankom u vijećnici Općine Preko, 18. siječnja počela je edukacija žena u sklopu projekta „Otočka žena“ koji se provodi kroz program zapošljavanja žena “Zaželi– faza II”.

Polaznice su upoznate s programom osposobljavanja za poslove njegovateljice te je dogovoren tijek edukacije, koji se od 19. siječnja održava u prostorijama POU Doma na žalu u Preku, a provodi je Pučko otvoreno učilište Prizma iz Zadra.

Trajanje programa je 500 sati, a očekivani rezultati nakon provedbe edukacije su stečena znanja i vještine za zanimanje njegovateljice, što će omogućiti povećavanje kompetencija kako bi radnice bile konkurentnije na tržištu rada.

Sastanku su prisustvovale tri žene koje će biti zaposlene u sklopu projekta, voditeljica edukacije Ljiljana Grginović iz POU Prizma iz Zadra te predstavnici Općine Preko – načelnik Jure Brižić i pročelnica Dražena Strihić.

Projekt “Otočka žena” sufinanciran je sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.“ u sklopu Poziva za dodjelu bespovratnih sredstava „Zaželi – program zapošljavanja žena – faza II“.

Tehničku pomoć u pripremi i provedbi projekta pruža Zadra nova kroz projekt „Zadra nova za vas“ financiran iz OPKK 2014.-2020, pišu Naši školji.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...