Božinović: “Ako i dođe do popuštanja, to će biti uz stroga pravila koja bi mogla naići na nerazumijevanja”

Nacionalni stožer održaava press konferenciju.

Nećemo se povoditi za rješenjima u drugim zemljama. Mislimo da je pogrešno ako itko pomisli da je ono najgore prošlo u smislu da nema opasnosti od virusa. Kao što vidimo, situacija se pogoršava u našem istočnom susjedstvu”, rekao je Davor Božinović.

Poanta nije u zabranama, poanta je da svi shvate da su takva intenzivna druženja, gdje se ostvaruje kontakt između više osoba zapravo riskantna, rekao je Božinović.

Mi ćemo na našim sastancima razgovarati o tome što se eventualno može napraviti za dalje, od 1. ožujka. Svima nam je interes isti, a to je da se život koliko god je to moguće, normalizira. Ako se i bude išlo u određena popuštanja, ona će biti popraćena striktnim epidemiološkim okvirima, koja će opet izazvati s jedne strane nerazumijevanje, s druge nezadovoljstvo, ali popustit ćemo ih kako bi ipak malo popustili tenzije koja već punih godinu dana ostavlja posljedice na naše građane. Bit će to i dugi razgovori i na Vladi i na Stožeru, koji će trajati do kraja tjedna. Mislimo da je poanta uspjeha u ovoj situaciji da svi shvate da se moramo pridržavati mjera, a što se bolje pridržavamo, to smo pokazali i prethodnih dva mjeseca, onda nam je i lakše kontrolirati ovu pandemiju, rekao je Božinović.

Poruka je, mjere ovakve ili onakve, ali svatko mora učiniti sve kako bi zaštitio sebe, kako bi zaštitio svoje starije. Treba nam obnovljeni konsenzus i razumijevanje između različitih skupina. Sve se zapravo svodi na to koliko se štitimo i koliko provodimo od onih najosnovnijih mjera, rekao je Božinović.

Najgore je kad se opustite i mislite neće baš mene, neće baš danas. Virus kad je tu, sigurno neće oprostiti nikome, rekao je Božinović.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...