Božinović: “Da su ugostitelji provodili mjere kako je trebalo, ne bi ni bili zatvoreni”

Davor Božinović, ministar unutarnjih poslova, komentirao je na traženje novinara tijekom konferencije Stožera prosvjed poduzetnika na Trgu bana Jelačića. Ponovio je da Stožer od početka nastoji balansirati mjere i da je bilo sastanaka s poduzetnicima.

‘Da su se mjere u ugostiteljskim objektima provodile kako je trebalo, možda ne bi došli u ovu situaciju. Tada su i brojevi počeli rasti. Jedna od glavnih poruka preko medija bila je da trebamo ići u zatvaranje tih objekata’, rekao je Božinović.

Od prije dva mjeseca, kada su zatvoreni ti objekti, zbog provedbe mjera i odgovornog  ponašanja građana brojevi su počeli padati, ali još nisu na zanemarivoj razini, rekao je ministar, dodajući da iskustvo drugih, ali i iskustvo u dvije hrvatske sjeverne županije, pokazuje da se stvari mogu vrlo brzo promijeniti.

‘Mi smo sada donijeli mjere popuštanja, djeca nam idu u školu. Ljudi se predstavljaju kao predstavnici svih poduzetnika. U Hrvatskoj je registrirano 215.000 poduzetnika, a zatvorenih je 18.000… Mi činimo sve kako bi otvorili što više toga uz minimalan rizik’, kazao je Božinović.

Kada su u Hrvatskoj ugostiteljski objekti radili u listopadu i dijelu studenog, u Europi je sve bilo zatvoreno, a tako je i sada u velikoj većini država. U Hrvatskoj nema ni policijskog sata.

‘Sve što smo radili dosad, uključujući i posljednjih dana, tu nema mjesta nikakvoj represiji. Nastavit ćemo raditi na ovaj način, imajući u vidu naše sugrađane koji se izlože virusu, završe u bolnici i imaju teške kliničke slike’, rekao je Božinović.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...