Košarkaši Zadra svladali Splićane na Gripama; Dominik Mavra: “Stvarno smo ih nadigrali”

Zadar je u 18. kolu ABA lige svladao Split na Gripama rezultatom 76:89, ovo je bio drugi susret ova dva sastava unutar 24 sata.

Na klupu Zadra vratio se Veljko Mršić koji je propustio posljednjih dva tjedna zbog zdravstvenih problema nakon posljedica zarazom koronavirusa.

Zadarski sastav je fenomenalno otvorio utakmicu, u prve četiri minute Zadar je napravio seriju od 10:0, ulazak u utakmicu je bio puno bolji nego večer prije. Zadar je otišao na poluvrijeme s visokih 32:48.

Chinanu Onuaku u ovoj utakmici je bio nezaustavljiv, stvarao je probleme Splitskim centrima i poslao Marića na klupu s 5 osobnih pogrešaka, već u trećoj četvrtini. Splićani nisu imali rješenje za Amerikanca, koji je susret završio s 23 poena, 12 skokova i s jednom blokadom.

U posljednjoj četvrtini momčad Ivice Skelina se pokušala vratiti u igru, s 29 poena u posljednjih 10 minuta splitski sastav smanjio je Zadarsku prednost na +13. Zadar je cijelu utakmicu držao vodstvo, koje nisu u nijednom trenutku ispustili.

Uz Onuakua najbolji su bili Carter s 13 poena i 7 asistencija i Mavra koji je upisao 13 poena i 5 asistencija.

Za Split Vranković i Ukić su zabili po 13 poena.

Čestitao bi mojoj ekipi na dobroj utakmici. Također bi čestitao igračima Splita na dobroj utakmici, nije bilo lako odigrati dvije utakmice u 24 sata. Zasluženo smo pobijedili, bitna je i kao pobjeda i da imamo bolju koš razliku u odnosu na  utakmicu u Zadru. Ovo nam je četvrta pobjeda u gostima, nadam se da ćemo kod kuće upisati prvu pobjedu. Dobro smo odradili utakmicu, pripremili smo se dobro i bili smo jako motivirani, rekao je trener Zadra, Veljko Mršić.

Danas je bio totalno drugačiji pristup od jučer. Željeli mi ili ne, moguće da nam je u podsvijesti bilo da jučerašnja utakmica ne odlučuje puno. Dvije utakmicu u 24 sata nema veze s ničim. Moglo se bez problema organizirati da između ove dvije utakmice bude jedan dan pauze, stvarno mi nije jasno zašto se to radi nama igračima. Danas smo od prve sekunde imali pravi pristup. Stvarno smo ih nadigrali, slična utakmica kao u Novom Mestu. Kad igramo ovako možemo se boriti sa svima, kazao je Dominik Mavra, kapetan Zadra.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...