Mate Janković najavljuje novu epizodu u Petrinji i traži volontere za “Heroje kućice”

Poznati hrvatski chef Mate Janković među prvima je reagirao nakon potresa koji je krajem prošle godine pogodio Banovinu, i sa svojim kolegama kuharima i volonterima pripremao tople obroke za stradale i sve koji im pomažu. Nakon što je pripremu toplih obroka preuzela država, Janković sa svojom udrugom planira ostati i dalje te najavljuje novu epizodu “Heroji kućice”.

U novoj objavi na Facebook stranici udruge ‘Chef kuha doma’, Janković piše kako kad su počinjali avanturu kuhanja za ljude pogođene potresom, nisu mogli znati niti kako će to točno izgledati, niti koliko će trajati.

Sve je pomalo sličilo nekom filmu, kaže Janković, a ne stvarnosti, ali sada sve znaju.

‘Sada nikakav film ne može nadmašiti naše iskustvo i stvarnost. Nema tog filma i glavnih glumaca koji bi se mogli usporediti sa našim junacima na obje strane: ljudima koje smo hranili i volonterima koji su kuhali, pekli kruh i kolače, razvozili i dijelili obroke’, kaže poznati chef i nabrajajući poimence volontere s kojima je radio, uspoređuje ih s akcijskim junakom Jamesom Bondom.

‘Volonteri su heroji, glavni glumci i glavna uloga našeg akcijskog filma. Ostat ćemo 50 dana kuhati, to je 50 nijansi sreće! Da, sreće! Sreća je imati priliku raditi dobro, dobrim ljudima. Naša zajednička hrabra avantura polako ide svome kraju, ali nikada neće sasvim završiti’, kaže Janković i otkriva da će njihova kuhinja ‘Chef kuha doma’ u Sisku raditi do 15. veljače, nakon čega počinje nova epizoda i seljenje u kućicu u Mošćenicu, naselje u sastavu Petrinje.

‘Pozivamo ovim putem sve kolege kuhare, slastičare, pekare, vlasnike restorana i ine, da se uključe u povremene akcije koje ćemo organizirati na našoj kućici. Nema tog potresa koji nas može zaustaviti! Mi idemo dalje. Zajedno. Tko je s nama?’, kaže Janković i poručuje da se traže novi – stari heroji, volonteri, za novu epizodu, koja se zove: ‘Heroji kućice!’.

Dragi naši,

Kada smo počinjali avanturu kuhanja za ljude pogođene potresom, nismo mogli znati niti kako će to točno…

Objavljuje Chef kuha domaPonedjeljak, 1. veljače 2021.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...