Pronađeno je 10 neobjavljenih pjesama koje je skladao Rajko Dujmić

Glazbeni genijalac Rajko Dujmić ostavio je iza sebe vječni trag na sceni i još bi puno toga dao glazbi da njegov život nije tragično okončan u kolovozu prošle godine.

Njegov veliki prijatelj Nenad Ninčević pronašao je skladbe koje su zajedno stvarali a za koje je mislio da su nisu sačuvale.

U razgovoru za Tportal ispričao je tko će raditi na njima.

‘Riječ je o autorskom radu, pjesmama koje smo pisali skupa, on ih je skladao, a ja sam napisao tekstove. Za razliku od drugih koji traže od mene da napravim nešto komercijalno, da bude hit, Rajko je u meni vidio pjesnika i volio je čitati moju poeziju, koju inače nemam privilegiju upotrebljavati u zabavnoj glazbi jer je preteška. Napravili smo te snimke no kako smo ih snimali na diktafonu od mobitela pa bih mu ih ja slao, mislio sam da ih je on sačuvao’, priča nam Nenad Ninčević.

‘No Rajko kao Rajko zaboravio ih je prebaciti u računalo. Kad sam ga pitao je li ih sačuvao, rekao je da ih mora pronaći. Kako sam tehnički slab sam s mobitelima i čim mi se jedan ‘napuni’ sa snimkama’ odbacim ga, kupim novi. Intenzivno sam ga tražio, a da je bio metar i pol od mene, u kutiji od šampanjca u koju sam odložio važne dokumente’, prisjetio se skladatelj i otkrio i što će dalje biti tim pjesmama.

‘Pokušat ćemo da to snimiti krema domaćih aranžera. Mogu potvrditi da će ih svakako raditi Nikša Bratoš, Ante Gelo Fedor Boić. Većinu pjesama će ih otpjevati u dvoje, troje, negdje četiri vokala. Nastojat ćemo da Rajko kroz te skladbe dobije nešto veći dignitet’, rekao je Nenad Ninčević dodajući kako bi se projekt trebao realizirati do kraja godine. mobitel s novim pjesmama poklonio Rajkovoj udovici, Snježani Dujmić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...