U Zadar stiže 1100 doza, Višnjik se otvara za organizirano cijepljenje? Vicković: “Sve je spremno i za tu opciju”

U Zadar sutra stiže 1100 doza cjepiva. Potvrdio nam je to Šime Vicković, voditelj Stožera civilne Zaštite Zadarske županije.

Kod liječnika opće prakse cijepit će se prioritetne skupine, kronični bolesnici i stariji od 65 godina, a u planu je i dovršiti procjepljivanje korisnika domova za starije.

Tragom informacije da će se na Višnjiku otvoriti VIP salon u kojem će biti organizirana imunizacija, Vicković nam odgovara da je sve spremno i za tu opciju.

U ovoj tranši nam stiže 1100 doza. One će biti proslijeđene liječnicima opće prakse koji će u ambulantama cijepiti svoje pacijente. Onoga trenutka kada nam dođe više doza ili ako se netko od liječnika izjasni da ne mogu provesti cijepljenje u svojim prostorijama, otvorit ćemo Višnjik. Tu će biti raspoređena tri tima. Vjerujem kako ćemo od sada imati kontinuirani dotok cjepiva i da ćemo u idućih 10 do 15 dana dobiti značajnije količine, kaže nam Vicković.

Prema trenutačnom planu Zavoda za javno zdravstvo Zadarske županije, na tjednoj bi bazi trebalo pristizati 2.000 doza cjepiva, što u konačnici znači da ćemo mjesečno cijepiti oko osam tisuća ljudi.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...