Benkovački SDP: “Dosta je toga da je stranačka iskaznica uvjet za puko životarenje, a ne život”

Gradski odbor SDP-a Benkovac medijima je uputio priopćenje u kojem poručuju da je dosta klijentelizma, nepotizma i korupcije te pozivaju birače da izađu na izbore i preuzmu svoj dio odgovornosti za sadašnjost i budućnost grada.

“GO SDP Benkovac je, slijedom promjena kroz koje je prošao SDP Zadarske županije, također završio proces revitalizacije i restarta te nastavlja svoj politički put na zdravim i čvrstim temeljima. Na predstojeće lokalne izbore izlazimo samostalno s ljudima koji žiteljima Benkovca i Benkovačkog kraja nude jedan posve drugačiji, otvoren, pošten i transparentan pristup načinu upravljanja Gradom.

Uz nužnu gospodarsku revitalizaciju ovog kraja baziranu na novim tehnologijama s naglaskom na poljoprivredu, stočarstvo i uz njih povezanu prerađivačku industriju, osnovni princip na kojem ćemo beskompromisno inzistirati je da pravila ubuduće moraju vrijediti jednako za sve. Svi moraju imati jednaku šansu, jednaku startnu poziciju na svim pozivima i natječajima bez obzira na stranačku, vjersku, nacionalnu ili bilo koji drugu pripadnost. Kriterij mora biti stručnost, sposobnost, čestitost, a nikako stranačka iskaznica i percepcija je li netko „naš“ ili „nji’ov“.

Dosta je dosadašnjeg načina ponašanja. Dosta je klijentelizma, nepotizma i korupcije. Dosta je da je stranačka iskaznica uvjet za puko životarenje a ne život. Puko životarenje jer života bez slobode nema. A svatko tko je rob stranačke iskaznice, tko čeka i prihvaća da mu ona uređuje i uvjetuje život, ne može nikada biti slobodan čovjek. Svi znamo da se posljednjih 30-ak godina, kako na području Zadarske županije pa tako i grada Benkovca, u principu dogodilo to da je plava partijska iskaznica zamijenila onu nekadašnju crvenu, a da je pritom mentalni sklop i princip ponašanja vladajućih ostao isti.

Pozivamo sve da razmisle zašto se ovoliko naše dice iselilo i još se uvijek iseljava? Nije razlog samo posao i plaća. Razlog je i što im je mučno od spoznaje koju gledaju svaki dan i na svakom koraku, a to je da živimo u društvu privilegiranih. Iseljavaju se i jer su svjesni da nas takvo ponašanje „jednakijih“ dugoročno sve vodi u propast. Sve, pa i te jednakije koji se zbog vlastitih sitnih kratkoročnih interesa pretvaraju da to ne vide dok čekaju da im partija, odnosno HD Zajednica, udjeli poneku mrvicu s našega stola.

Dragi mladi, razumijemo da imate jako loše mišljenje o politici jer ovo što zadnjih 30-ak godina gledate i osjećate na svojoj koži i nije ono što bi politika trebala biti – častan poziv rada za opće dobro bez pitanja ima l’ mene tute i što ću ja tu dobiti za sebe? Ukoliko nam ukažete povjerenje svojim primjerom borbe za javno i opće dobro mijenjat ćemo dosadašnju lošu i izopačenu percepciju politike.

Stoga pozivamo sve žitelje Benkovca i Benkovačkog kraja da u nedjelju 16. svibnja izađu na izbore i preuzmu svoj dio odgovornosti za sadašnjost i budućnost Grada. Pozivamo sve koji dijele našu viziju društva jednakih šansi, transparentnosti, slobode, solidarnosti, dostojanstva, pravednosti i poštenja da nam se pridruže i da nam, kad se te treće nedjelje svibnja nađu sami pred biračkom kutijom, ukažu povjerenje i priliku da zajedno krenemo novim smjerom, smjerom društva slobode i jednakih prilika za Benkovac 21. stoljeća. “

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...