Glazbeni streaming servis “Tidal” stigao u Hrvatsku

Glazbeni streaming servis Tidal bez najave se, potiho i iznenada, pojavio u Hrvatskoj. Od danas korisnici iz naše zemlje mogu na Tidalu otvoriti račun i slušati glazbu te uživati u onome po čemu je ovaj servis primarno poznat – nekomprimiranim, lossless glazbenim datotekama i “Master” kvaliteti glazbe.

Tidal se najčšće vezuje uz glazbenika Jay-Z-ja, koji je vlasnik norveške tvrtka Aspiro, koja je pak izradila i lansirala ovaj servis. Poželite li se pretplatiti na Tidal, to već sada možete učiniti otvaranjem novog korisničkog računa, ili povezivanjem s Facebookom, Appleom ili Twitterom kako bi vam logiranje na njega bilo lakše.

Već od 5 eura na mjesec

Cijena osnovne mjesečne pretplate obračunava se i naplaćuje u eurima s vaše kreditne kartice ili PayPal računa, a iznosi 4,99 eura za jednog korisnika, i za “normalnu” kvalitetu zvuka koju oni nazivaju Premium paket. Za one kojima je kvaliteta zvuka na prvom mjestu, a takvih je na Tidalu vjerojatno veći dio nego na konkurentskim servisima, tu je opcija HiFi koja nudi spomenutu lossless kvalitetu zvuka, a košta 9,98 eura na mjesec. Obiteljska pretplata za dodatnih 5 članova nudi se po cijeni od 7,49 eura mjesečno za “normalnu” kvalitetu, odnosno 14,97 eura za HiFi paket.

Opcije trajnog besplatnog korištenja, kao kod nekih drugih, ovdje nema, no novim se pretplatnicima daje 30 dana besplatnog probnog razdoblja tijekom kojega je moguće uslugu otkazati bilo kada.

Tidal je dostupan na webu, te putem mobilnih aplikacija na Androidu i iOS-u, piše Bug.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...