Cestitka_Uskrs

Ivan i Matej Sabanov ipak bez plasmana u finale Zadar Opena

Završnica premijernog izdanja ATP Challengera Zadar Open ipak će proći bez hrvatskih tenisača, nakon što su u polufinalnom okršaju konkurencije parova Slovenci Blaž Kavčič i Blaž Rola sa 7:5, 6:4 svladali Ivana i Mateja Sabanova. Istina, moglo je završiti i drugačije, a svakako prvi set u kojem su naši tenisači vodili 5:3 te kod 5:4 imali set loptu, no u važnim trenucima slovenski je dvojac bio mirniji.

“U prvom setu smo imali dosta prilika, servirali za set, no protivnici su vrlo dobro reternirali i stalno smo bili pod pritiskom”, rekao je Matej Sabanov, a njegov brat blizanac Ivan je dodao: “Rola i Kavčič su definitivno bili bolji na reternu.”

U finalu, s početkom u 16:15 u subotu, Kavčič I Rola igrat će protiv slovačkog dvojca Klein Molčan.

U pojedinačnoj konkurenciji u polufinalu će igrati Lukaš Klein (Slovačka) i Nikola Milojević (Srbija), te  Dimitar Kuzmanov (Bugarska) i Nerman Fatić (Bosna i Hercegovina).

U petak su u četvrtfinalu otpala dvojica vodećih nositelja, Talijan Mager (prvi) i Indijac Nagal (drugi), oba u napetoj završnici. Magera je svladao Klein sa 6:4, 4:6, 6:4, iskoristivši četvrtu meč loptu, a Nagala je pobijedio Fatić, također s četvrtom meč loptom, nakon što je prve dvije propustio pri vodstvu 5:4 u trećem setu.

“Danas sam bio jako umoran, nakon što sam u drugom kolu igrao tri sata i 20 minuta. No nekako sam našao snagu, iskreno, još ni ne znam kako. Od stotog do tristotog mjesta na rang listi nema velikih razlika u kvaliteti, pitanje je vremena kad će netko od tih igrača pronaći pravu formu. Ja sam to sada napravio, mislim da se naporan rad, želja i volja uvijek isplate”, rekao je Fatić.

Klein je prije dva tjedna došao do najboljeg plasmana u karijeri (275. mjesto na ATP listi, trenutno je 276.), a nakon Zadra će ga dodatno popraviti. Bio je vrlo zadovoljan pobjedom nad Magerom:

“U prvom setu obojica smo napravili neke greške, a u nastavku je kvaliteta igre bila daleko veća. Normalno da sam jako zadovoljan što sam pobijedio i nadam se da ću nastaviti s dobrim igrama.”

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...