Kreću strože kontrole, stigle upute s vrha; Lukić: “Građani su se opustili, ugrožena nam je sezona. U prvom redu ćemo kažnjavati okupljanja u zatvorenom”

Nacionalni stožer civilne zaštite objavio je upute za strožu kontrolu i kažnjavanje kršenja epidemioploških mjera i proslijedio ih lokalnim stožerima.

Oni će od danas organizirati pojačani kontinuirani nadzor pridržavanja epidemioloških mjera na svom području.

U uputi se naglašava kako se gosti mogu posluživati samo na otvorenim terasama, odnosno u prostoru gdje struji zrak.

Navodi se kako treba pripaziti i na eventualno kršenje ograničenja radnog vremena.

U uputi također stoji kako područni uredi Ravnateljstva civilne zaštite imaju obvezu stupiti u kontakt s policijskim upravama i područnim uredima Državnog inspektorata radi koordiniranja provođenja nadzora mjera.

U zadnje vrijeme izdan je veći broj upozorenja, a nadležne službe napisale su i nekoliko novčanih kazni. Došlo je do opuštanja građana, čime nam je ugrožena turistička sezona, a to je nedopustivo, kaže nam Mate Lukić, šef Civilne zaštite grada čija će ekipa u narednom razdoblju pojačano patrolirati.

Pojačavamo kontrole, a svako ponavljanje nepravilnosti rezultirati će time da će ugostiteljski objekti, baš kako je jučer najavio Davor Božinović, izgubiti pomoć države za zaposlene. U prvom redu gledat ćemo ima li okupljanja u zatvorenim prostorima, okupljanja većeg broja ljudi i prekoračenja radnog vremena. U drugoj kategoriji je kontrola provedbe epidemioloških mjera poput razmaka, dezinfekcije i nošenja maski na mjestima na kojima je to potrebno. Treća stavka, manje bitna, provjera je sjede li za stolovima članovi istih obitelji i slično, kazuje nam Lukić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...