Plenković najavio posebne upute Stožera za Jadran gdje incidencija raste: “Osobna odgovornost građana je najvažnija”

Na današnjoj sjednici Vlade uvodno se obratio premijer Andrej Plenković.

Govoreći o epidemiji koronavirusa, Plenković je rekao da je Hrvatska po incidenciji na sedmom mjestu u Europskoj uniji.

Činjenice s kojima svi skupa moramo biti suočeni jest rast broja zaraženih i broja umrlih, rekao je Plenković.

“U posljednja 2 dana smo imali više od 1000 slučajeva. To je prvi put u dva mjeseca”, rekao je premijer.

“Epidemiološka situacija u nama susjednim zemljama sve je složenija i sve veći broj njih ide u ponovno zatvaranje”, rekao je Plenković, pozvavši građane na oprez i odgovorno ponašanje, ponovivši da jedino tako možemo održati dobru epidemiološku situaciju.

“Osobna odgovornost je jako važna, naš hrvatski model borbe protiv virusa je bez policijskog sata, bez potpunog zatvaranja, bez zatvaranja trgovina, kazališta, kina, muzeja, sa školom koja funkcionira, s preporukama za prijevoz u javnom prometu… Ključni faktor je osobna odgovornost”, rekao je Plenković.

Od županije do županije različita je incidencija pa će sutra Nacionalni stožer objaviti jasne smjernice i poruke djelovanja lokalnim i županijskim stožerima.

“Bilježimo veću incidenciju u jadranskom dijelu Hrvatske, dakle u ovom trenutku je kontinentalni dio bolji, a s obzirom na turizam važno je da sutra Stožer uputi jasne smjernice i poruke djelovanja radi zdravlja naših sugrađana i radi gospodarstva”, rekao je Plenković, prenosi Tportal.

Govorio je i o cjepivu AstraZenece.

“Što se tiče AstraZenece, vidjeli ste da su neke države obustavile cijepljenje. Danas će biti sastanak i nakon toga očekujemo mišljenje. Jučer je Svjetska zdravstvena organizacija opet kazala da su koristi cjepiva iznad rizika eventualnih nuspojava”, rekao je Plenković, spomenuvši i smrt 33-godišnjaka, za kojega je rekao da se čekaju rezultati analize, prenosi N1.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...