Cestitka_Uskrs

Plenković upravo potvrdio: “Ne prekidamo cijepljenje AstraZenecom, korist je još uvijek veća od rizika”

Andrej Plenković danas je sudjelovao na virtualnom sastanku s petoricom premijera EU članica, Kurzom, Borisovim, Janšom, Babišem i Karnišem. Pričali su na temu problema koji su se pojavili s cjepivom AstraZenece.

“Upravo smo završili virtualni sastanak. Dogovorili smo se da zajednički apeliramo na stvaranje korektivnog mehanizma kako bismo riješili problem kašnjenja s isporukom doza cjepiva. Naručili smo dodatna cjepiva od Pfizera. Imat ćemo i nove sastanke s Europskom komisijom u iduća 24 sata kako bismo kompenzirali zastoj. Korektivni mehanizam je tu zbog kašnjenja cjepiva u EU”, rekao je Plenković, a potom odgovarao na pitanja novinara.

“Imali smo jutros konzultacije s predstavnicima HZJZ-a, Ministarstvom zdravstva i HALMED-om. Nitko nema dokaze na temelju kojih bi Hrvatska trebala zaustaviti cijepljenje AstraZenecom. Stav struke u ovom trenutku je da su koristi od cijepljenja još uvijek veće od rizika.”

Zašto druge zemlje obustavljaju cijepljenje AstraZenecinim cjepivom, a Hrvatska ne, pitali su premijera.

“To su njihove odluke, oni imaju drugi broj slučajeva. Kod nas još nije tako, jutros sam dobio uvid u naše brojke. To je toliko malen broj…”

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...