Puntamičani poraženi od Cibone; Pružali su dobar otpor sve do same završnice prvog poluvremena

Košarkaši Sonik Puntamike poraženi su u susretu 27. kola HT Premijer lige od Cibone rezultatom 63:89. Bila je to preslika utakmice otprije dva mjeseca u kojoj su „Soniksi“ na krilima agresivne i čvrste obrane pružali dobar otpor sve do same završnice prvog poluvremena, da bi nastavku bili primorani stisnuti ruku favoriziranom suparniku.

Na samom početku naglasak je s obje strane bio na defenzivnoj strani parketa, pa smo na prve domaće poene čekali do četvrte minute kada je Ante Gospić položio za 2:6. Od prve minute je bila vidljiva intencija gostujućeg trenera Vladimira Jovanovića koji je usmjeravao svoje igrače da što je moguće više guraju loptu u suparnički reket odakle je dolazila većina koševa Cibone. Kako je vrijeme odmicalo, Puntamičani su polako dizali ritam i krajem prve četvrtine prišli na samo minus tri, da bi tricom nekadašnjeg stanovnika Savske početkom druge dionice vratili stvari na početak (17:17). Serija 6:0 koju je dvama slobodnim bacanjima otvorio povratnik u zelene redove Marino Šarlija, a zatvorio iskusni Jakov Vladović nedugo potom odvela je „Sonikse“ i do prvog vodstva (22:20), nakon čega je uslijedilo razdoblje izjednačene igre koje se nastavilo sve do pretkraj prvog poluvremena. U posljednje dvije minute druge četvrtine ušlo se s 28:29 za goste koji su do odlaska u svlačionice napravili seriju 0:6, nagovijestivši potpuno drugačiji nastavak.

Iako su domaćini s četiri vezana poena otvorili treću dionicu, nije trebalo dugo čekati da „Cibosi“ ubace u brzinu više. Izuzev polaganja Ante Gospića, gosti su gotovo punih pet minuta ostavili košarkaše Sonika bez poena, što im je bilo i više nego dovoljno da se odvoje na dvoznamenkastu razliku. Dobra rola Daniela Zovka nakratko je uspostavila rezultatsku ravnotežu, no već „po pravilu“ završnica je pripala Jovanovićevim trupama koje su u posljednjih deset minuta ušle sa 16 poena viška (43:59). Do kraja susreta nije bilo većih uzbuđenja te su bodovi otišli ka Zagrebu, dok se Puntamičani okreću nadolazećim izazovima u kojima će tražiti novu potvrdu uspješne sezone.

Najefikasniji u zagrebačkim redovima bili su Ivan Novačić sa 16 koševa, te Darko Planinić s 15 poena i sedam uhvaćenih lopti, dok su dvoznamenkasti u redovima Sonika bili Daniel Zovko s 14 i Sandro Rašić te Ante Gospić s 13, odnosno deset poena.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...