Putin se cijepio, no nije poznato kojim cjepivom jer se protivio prisutnosti kamera

Ruski predsjednik Vladimir Putin primio je u utorak cjepivo protiv koronavirusa, priopćio je Kremlj, no za razilku od ostalih svjetskih čelnika učinio je to daleko od pogleda medija.

Putin (68) se osjeća dobro nakon što je primio prvu od dvije doze cjepiva, rekao je njegov glasnogovornik Dmitrij Peskov u utorak navečer, a prenosi novinska agencija TASS.

Ruski čelnik će u srijedu imati “normalan radni dan”, dodao je Peskov, ne rekavši ništa o drugim detaljima, poput toga gdje se Putin cijepio i kojim cjepivom.

Mnogi u Rusiji su se pitali zašto bi Putinu – koji je pozirao golih prsa dok je jahao – bilo neugodno zbog kamera za vrijeme cijepljenja.

U ranijim izjavama Peskov je odbacio pitanje zašto Putin prima cjepivo dalje od očiju javnosti, kad je toliko drugih političara iskoristilo trenutak da potakne povjerenje javnosti u cjepiva.

“Što se tiče cijepljenja pred kamerama, ne sviđa mu se to”, rekao je Peskov.

Putin, rekao je, nikad nije bio pobornik javnog cijepljenja i već puno toga radi kako bi promovirao ruska cjepiva.

Glasnogovornik Kremlja je također rekao da s obzirom na to da su sva tri ruska cjepiva “potpuno sigurna”, nema potrebe otkrivati koje cjepivo je Putin primio, javlja Večernji.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...