“Situacija nije normalna, dvije osobe su na kisiku”; Načelnik Starigrada otkrio zbog čega se općinom širi zaraza

Zadarska županija u posljednja 24 sata bilježi 60 novozaraženih osoba koje su u većini (njih 38) iz Zadra, dok ih je iz županijskog mikrožarišta – Starigrada, danas sedmero pa ova općina danas broji ukupno 28 aktivnih slučajeva.

Kako nam kaže načelnik Krste Ramić, situacija nije uobičajena ni normalna, međutim ističe, nije ni alarmantna.

Danas imamo novih sedam zaraženih, no mahom se radi o osobama koje su se već nalazile u samoizolaciji. Specifični smo po tome što su naša kućanstva još uvijek prilično velika i živimo u velikim zajednicama. U ovom epidemiološkom smislu to nam ne pogoduje, jer  nam se od ljudi koji su u samoizolaciji često potvrđuju novozaraženi. Zato ta brojka raste. Za sada nemamo težih slučajeva, imamo dvije osobe koje su na kisiku, ali prema informacijama koje ja imam, ne radi se o teškim slučajevima, kaže Ramić, odbacujući mogućnost da je do širenja zaraze u općini došlo zbog kršenja mjera.

Priča različitih ima, no naš stožer nije utvrdio da ima takvih kršenja. Kao što sam i prije rekao, svi živimo u velikim zajedničkim domaćinstvima zbog čega je došlo do širenja zaraze, zaključio je načelnik.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...