Slavni youtuber MKBHD napokon isprobao Rimac Concept_One

Marques Brownlee, poznat kao MKBHD, na YouTubeu ima 13,7 milijuna pretplatnika na svoj kanal na kojem redovito objavljuje recenzije tehnoloških proizvoda. Poznat je kao stručan, talentiran i objekrivan recenzent svega, od mobitela, preko slušalica do računala i automobila, i njegova se riječ u svijetu tehnike poprilično cijeni.

U svojem serijalu Dope Tech s vremena na vrijeme predstavlja neobične, inovativne i “lude” tehnološke projekte, a u današnjoj epizodi jedan od takvih je i – prvi hrvatski električni superautomobil Rimac Concept_One.

Marques je već u prvom kadru jedva sjeo u njega (ipak je visok 1,90 m, a Concept_One je vrlo kompaktan), a najavio ga je kao najbrži automobil koji je ikada vozio.

Kako je uopće došao do superuatomobila koji postoji samo u sedam primjeraka? Riječ je o plavom primjerku iz 2019. godine koji se u SAD-u prodaje preko oglasnika za 1,6 milijuna dolara, a oglašava ga autokuća Manhattan Motorcars. Upravo oni su Brownleeju posudili automobil za ovaj kratki test.

Što je MKBHD zaključio?

Automobil je, prema ovom iskusnom tech recenzentu, “ludnica”, predstavlja najbolje iz svijeta automobilske tehnologije 2013. godine i poslužio je kao najava tehnologija koje tek danas vidimo da su postale standard. Vožnja u njemu je kao u kartingu, kaže Marques, jer je sve kompaktno i vrlo agilno, a položaj vozača je nisko “kao na skateboardu”.

Upravo zbog tako niskog položaja sjedenja osjećaj brzine je daleko veći, zaključio je. Brownlee inače vozi Teslin najsnažniji Model S, koji na papiru ima bolje ubrzanje od Rimčevog modela, no zaključak je da Concept_One ostavlja dojam na vozača da je brži nego što jest.

Kako je riječ o posuđenom modelu, test je obavljen tek u dva dana vožnjama po kvartu i parkiralištima oko MKBHD-ovog studija. Nije tu bilo klasične “torture” vozila, testova ubrzanja ili mjerenja vremena na stazi – cilj je bio tek predstaviti Concept_One kao još jedan Dope Tech projekt i snimiti nekoliko vrlo atraktivnih kadrova, javlja Bug.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...