SLUČAJ KOJI JE ŠOKIRAO HRVATSKU Započelo suđenje sedmorici mladića optuženih za brutalno silovanje maloljetnice

Godinu i pol dana nakon prijave, na Županijskom sudu u Zadru danas je započelo suđenje sedmorici mladića iz okolice Zadra koje se tereti da su od kolovoza 2018. do srpnja 2019. godine u više navrata grupno silovali 16-godišnju djevojku iz njihovog mjesta.

Vijeće za mladež Županijskog suda na čelu sa sutkinjom Sandrom Radanović odlučilo je da će današnja, kao i sve rasprave do kraja postupka, biti zatvorene za javnost.

Podsjetimo, slučaj koji je sablaznio Hrvatsku policija je otkrila u listopadu 2019. godine nakon što se maloljetnica požalila psihologinji u školi da ju je u sedam navrata zlostavljalo sedam mladića u selu iz kojeg je i sama, u razdoblju od kolovoza 2018. godine do srpnja 2019. godine.

Sedmorica okrivljenika, četvorica 20-godišnjaka, jedan 21-godišnjak te dvojica maloljetnika terete se za počinjenje više teških kaznenih djela protiv spolne slobode.

Okrivljenicima se stavlja na teret počinjenje više teških kaznenih djela protiv spolne slobode, više kaznenih djela bludnih radnji i dva kaznena djela iskorištavanja djece za pornografiju.

Mladići su osumnjičeni da su od kolovoza 2018. do srpnja 2019. godine grupno silovali tada 15-godišnju djevojku, a sve su snimali mobitelom te je ucjenjivali snimkama kako bi je prisilili na nove seksualne odnose.

Osumnjičenici su svojedobno pušteni da se brane sa slobode što je za posljedicu imalo prosvjede koji su se održali u nekoliko gradova Hrvatske u znak podrške žrtvama seksualnog nasilja.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...