Stipe Miočić doživio brutalan nokaut, Ngannou je novi prvak UFC-a! Izgledno je kako više neće biti prilike za povratak naslova

Stipe Miočić izgubio je UFC-ovu titulu teškaškog prvaka. Francis Ngannou je nokautirao američko-hrvatskog borca na startu druge runde.

Miočić je oprezno ušao u borbu protiv strašnog nokautera i uvjerljivo izgubio. Ngannou je dominirao oktogonom od prve minute i doživio je samo jedan ozbiljniji udarac. Pravo je čudo kako Miočić nije nokautiran još u prvoj rundi kada je preživio brutalnu seriju udaraca. Čak je sudac tada razmišljao uskočiti i spasiti 38-godišnjeg Miočića, ali se Stipe uspio izvući.

Ipak, na startu druge runde nije bilo spasa za Miočića. Ngannou je brutalno udarcem lijevom rukom pogodio Stipu koji je završio uz ogradu. Nakon što se izvukao iz teške pozicije, Miočić je pokušao uzvratiti te je tad čak i desnicom uzdrmao suparnika, ali se previše otvorio i sljedeći primljeni lijevi kroše bio je koban. Prije nego je sudac prekinuo borbu, Ngannou je na podu još jednom žestoko pogodio Miočića i tako svima htio pokazati da je on novi najjači čovjek na svijetu. Ujedno je i prvi afrički prvak teške kategorije.

Stipe ostaje bez prilike vratiti naslov prvaka?

Miočić i četiri godine mlađi Ngannou su se borili prije tri godine. Tada je Miočić uvjerljivo slavio nakon pet rundi, ali je od te borbe Kamerunac jako napredovao i postao najstrašniji nokauter svijeta. Četiri borbe prije ove s Miočićem je okončao nokautima u prvoj rundi, a sada je pokazao da nije samo zastrašujući udarač, već da je sposoban odraditi i taktički zrelu borbu.

Što dalje? Miočić vjerojatno neće dobiti priliku vratiti naslov prvaka jer čelnici UFC-a imaju plan organizirati borbu Ngannoua s Jonom Jonesom, bivšim prvakom srednje kategorije i jednim od najvećih boraca svih vremena.

Nakon borbe Ngannou je rekao da bi se s Jonesom mogao boriti već u srpnju ili kolovozu, piše Index.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...