TEŽAK POSAO Puntamičanima stiže Cibona, Vlašić: “U susret ulazimo bez prevelikog respekta prema imenu suparnika”

Košarkaši Sonik Puntamike večeras u susretu 27. kola HT Premijer lige dočekuju Cibonu. Nakon tri uzastopne pobjede atmosfera u zelenoj svlačionici je na visokoj razini te se igrači Hrvoja Vlašića nadaju još jednom velikom rezultatu i potvrdi dobrih igara koje prikazuju od početka sezone.

Posao nipošto neće biti lagan, znajući da je s druge strane ponajbolja hrvatska momčad, no uz pravi pristup i čvrstu obranu Zadrani „sanjaju“ još jedno iznenađenje.

– Današnji dvoboj dočekujemo izuzetno motivirani i u dobrom raspoloženju. Pokušat ćemo pružiti što je moguće bolji otpor, puno bolji od onoga koji smo pružili u prethodna dva susreta protiv istog suparnika. Pokušat ćemo hrabro ući u susret, bez prevelikog respekta prema imenu suparnika. Cilj nam je da obrana bude na visokoj razini i da agresivnom igrom pariramo gostima u skoku i zaštiti obruča. Izuzetno bitno je zatvoriti obrambenu tranziciju. „Cibosi“ su posebno dobri na otvorenom terenu, gdje prednjači njihova mladost, kazao je trener Sonika Hrvoje Vlašić u najavi večerašnje utakmice.

Uz čvrstu i agresivnu obranu, jedan od preduvjeta dobrog rezultata jest kontrola lopte. Puntamičani su u prošlom međusobnom okršaju igranom krajem siječnja u Jazinama odigrali dobrih 20 minuta, no u nastavku su upali u suparnički mlin i na koncu završili u dvoznamenkastom minusu.

– Vjerujem da ćemo večeras biti bolji i da ćemo uspjeti kontrolirati izgubljene lopte. Ključno je ne dopustiti Ciboni da se rano odvoji. Pred nama je veliki izazov, no želimo se pokazati u najboljem mogućem svjetlu, dodao je Vlašić koji će moći računati na čitavu momčad.

Utakmica se igra u dvorani Jazine s početkom u 18 sati.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...