U Turnju pokrala 81-godišnjaka, kada je nakratko izašao nestali su mu novčanik s dokumentima i novcem

U srijedu, 03. ožujka u Turnju, kod 81-godišnjaka u kuću je došla nepoznata ženska osoba, koja mu je na prodaju ponudila razne artikle.

Ništa ne sumnjajući, oštećeni je pustio u svoj dom, a naknadno je utvrdio da mu je otuđen novčanik s dokumentima i novcem.

Materijalna šteta iznosi više stotina kuna, a protiv nepoznatog počinitelja je državnom odvjetništvu podnijeta kaznena prijava zbog krađe.

– Građani starije životne dobi najčešće su žrtve kaznenih djela prijevare. Razlozi su vrlo često odmakla životna dob, samostalno stanovanje te neupućenost i nepažnja. Prevaranti, osim telefonskih razgovora sve češće dolaze i na kućne pragove nudeći razne usluge i pogodnosti. Starije osobe u najboljoj vjeri pristaju na suradnju i razgovor, puštaju nepoznate osobe u kuću i postaju žrtve prijevara. Na našem području zabilježeni su razni oblici prijevare gdje se prevaranti lažno predstavljaju kao djelatnici centra socijalne skrbi, djelatnici raznih tvrtki (Elektre, raznih tele-operatera), djelatnici  za usluge masaže i pomoć u kući i slično, kažu iz zadarske policije.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...