200 MILIJUNA KUNA Objavljen poziv za kreditiranje zadarskih poduzetnika i obrtnika pogođenih koronom

Upravni odjel za gospodarstvo, obrtništvo i razvitak otoka, objavio je Javni poziv za podnošenje prijava za kreditiranje poduzetništva i obrta putem subvencioniranja kamate kredita kroz financijski instrument „COVID-19 – zajam za investicije“ u Gradu Zadru.

Obrasci su dostupni ovdje.

Također, objavljen je i Javni poziv za podnošenje prijava za kreditiranje poduzetništva i obrta putem subvencioniranja kamate kredita kroz financijski instrument „COVID-19 – zajam za očuvanje likvidnosti“ u Gradu Zadru.

Obrasci su dostupni ovdje.

Sjetimo, ukupni kreditni potencijal za oba programa je 200 milijuna kuna, kamata kod ugovorenih sedam banaka kreće se od 2,5 do 3 posto, od čega je 1 posto pokriva Grad Zadar.

Razdoblje počeka kredita za likvidnost je do godinu dana, a za investicije je do dvije godine.

7 banaka iskazalo je interes za poslovnu suradnju, a to su Addiko Bank d.d., Agram Banka d.d., Erste&Steiermärkische Bank d.d., OTP banka d.d., Podravska banka d.d., Raiffeisenbank Austria d.d., Zagrebačka banka d.d.

Pomoć mogu tražiti mikro, mali i srednji subjekti malog gospodarstva koji su registrirani i posluju na području Grada Zadra, obavljaju djelatnost tijekom cijele godine, imaju najmanje jednog zaposlenog na puno radno vrijeme te koji ispunjavaju uvjete za realizaciju kredita sukladno pravilima poslovnih banaka.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...