Direktor komunalnog poduzeća iz Polače pijan oborio pješakinju i pobjegao, općinski načelnik: “Znam koliko i vi”

Nakon što je izazvao prometnu nesreću i pobjegao s mjesta nesreće, policija je uhitila direktora komunalnog poduzeća iz Polače.

Naime, 48-godišnjak je jučer u 16:50 sati u Polači automobilom oborio 47-godišnju pješakinju i pobjegao s mjesta događaja.

Pješakinja je zadobila tjelesne ozljede u vidu prijeloma, a vozač je naknadno pronađen i priveden u policijsku postaju. Pomoć joj je pružena u Specijalnoj bolnici za ortopediju Biograd gdje su joj konstatirane teške tjelesne ozljede.

Iz PU zadarske izvijestili su o detaljima nemilog događaja:

“Vozač osobnog automobila Peugeot zadarskih registarskih oznaka kretao ŽC 6047 iz smjera istoka u smjeru zapada te se kolnikom nije kretao na sredini obilježene prometne trake uslijed čega je prešao na suprotni kolnički  trak, potom vozilom sišao na zemljanu površinu i udario u 47-godišnjakinju koja se propisno kretala uz rub kolnika i pored sebe gurala bicikl. Nakon toga vozač je napustio mjesto događaja bez da je teško ozlijeđenoj osobi, u opasnosti koju je sam prouzročio, nije pružio pomoć iako je to mogao bez veće opasnosti za sebe ili drugoga, niti je obavijestio hitne službe.

Vozač je naknadno pronađen te je utvrđeno da je upravljao vozilom pod utjecajem alkohola od 1,90 promila, nakon čega je uhićen i priveden u službene prostorije policije zbog sumnje da je počinio kazneno djelo Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu te kazneno djelo Nepružanje pomoći.

U tijeku je provođenje kriminalističkog istraživanja, nakon čega će 48-godišnjak, uz kaznene prijave biti predan Pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske.”

Upitan za komentar, načelnik Općine Polača, Tomislav Prtenjača, kratko nam je kazao:

-Nemam vam što reći, znam koliko i vi. Više će se znati kroz dan, dva, rekao nam je općinski načelnik.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...