FOTO Betonirana privatna plaža ispred Modrićeve vile u Kožinu, inspekcija Lučke kapetanije ne želi izaći na teren

Mehanizacija s betonom jučer ujutro je osvanula uz, kako su za Morski.hr rekli građani, vilu Luke Modrića u Kožinu. Portal je dobio i fotografije koje pokazuju betoniranje na pomorskom dobru, a kako građani javljaju – nema zakonom propisane table na kojoj moraju pisati svi podaci o radovima.

“Pitao sam jel imaju dozvolu, grubo su odgovorili – ne – i jako su ubrzani. I imate na kraju Kožina, gradi se 5 zgrada bez table, ubrzana gradnja i rade u 3 smjene. Ovo je kuća Luke Modrića i još jedna do nje, a plaža je zajednička”, rekao je građanin koji je želio ostati anoniman.

Morski.hr je nazvao betonaru čije vozilo transportira i iskrcava beton na pomorsko dobro, a oni su kazali da su samo prijevoznici te da istovaraju na gradilište beton, a tko je investitor – navodno nemaju pojma.

Inspektor Lučke kapetanije nije htio izaći na teren

Novinari su potom poziv uputili inspektoru, odnosno voditelju Odjela za inspekcijske poslove pri Lučkoj kapetaniji Zadar Borisu Mediću, koji bi po prijavi trebao izaći na teren i reagirati. No umjesto izlaska na teren, najprije je novinare uputio na Komunalno redarstvo Grada Zadra. Zvali su ih, ali kad se nisu javili, novinari su ponovno nazvali i kao građani pokušali prijaviti nedopuštene radnje na pomorskom dobru.

S Morskog.hr su Medića pitali tko treba napisati prekršaj za to što se događa ispred Modrićeve vile.

“Možemo mi, može Komunalno redarstvo, a može građevinska inspekcija. Ali mi ne možemo narediti nikome da vrati sve u prvobitno stanje”, kazao im je inspektor iz Lučke kapetanije Zadar.

Pitali su ga hoće li sad po službenoj prijavi građana izaći na teren i odgovornim osobama uručiti prijavu za devastaciju pomorskog dobra.

“Je li ugrožena sigurnost plovidbe? Ako nije, onda…”, govori Medić.

Novinari mu odgovaraju da ne mogu znati je li ugrožena jer ne znaju što se događa ispod mora, ali da imaju fotografije i izjave s terena o onome što se događa iznad mora, a tiče se njegove službe. Rekli su kako će svakako prijaviti slučaj i drugim institucijama, kako im je savjetovao, no ponovno su ga pitali hoće li njegova služba izaći na teren.

“Pošaljite nam mail”, kazao im je, što su oni naposljetku i napravili.

U međuvremenu su se Morskom.hr javili iz Komunalnog redarstva Grada Zadra te su novinare uputili da je ovo ipak u nadležnosti Lučke kapetanije jer se radi o pomorskom dobru. Zatražili su i oni da im se pošalje mail, a službene izjave nisu željeli davati.

Novinari su kontaktirali i Državni inspektorat, gdje su ih također uputili u činjenicu da je ovo u nadležnosti Lučke kapetanije.

“Svakako, izaći ćemo i mi na teren, i to kao prioritetni zadatak”, kazala je Ivona Župan iz Državnog inspektorata.

Zašto inspektor Lučke kapetanije ne želi izaći na teren, valjda će se uskoro saznati.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...