GRADSKI DERBI Zadar u Jazinama dočekuje “mlađeg brata”, Perinčić: “Ovo je jako bitna utakmica za nas”

Košarkaši Zadra vraćaju se u Jazine. Danas u 18 sati momčad Veljka Mršića će u sklopu 29. kola HT Premijer lige gostovati kod gradskog rivala Sonik Puntamike.

Ove sezone Zadar je bio poražen od “mlađeg brata” u Jazinama 78:73 zatim su na Višnjiku upisali visoku pobjedu 102:63.

Nakon 26 odigranih utakmica, Sonik Puntamika se nalazi na 7. mjestu s 15 pobjeda i 11 poraza dok Zadar je trenutno pri vrhu ljestvice s 23 pobjeda i četiri poraza.

Utakmica se igra u 18 sati, prijenos možete pratiti na Arenasport 1.

“Sonik Puntamika je dobra ekipa, to pokazuje i njihovo mjesto na tablici, imaju dobru sezonu ali mi smo u ovom susretu favoriti. Mi moramo, kao i u svakoj utakmici, uči 100% fokusirani s tim obrambenim zadacima koje moramo ispunjavati, ako tako bude onda pobjeda ne bih trebala doći u pitanje. Sonik ima ove sezone dobru ekipu i imaju dobro stanje na ljestvici ali ako uđemo maksimalno u utakmicu ne bih trebalo biti problema,” rekao je Antonio Jordano.

“Ovo je jako bitna utakmica za nas da ostanemo na prvom mjestu u HT Premijer ligi. Pristup mora biti na visokom nivou jer svaki derbi sa Sonikom je težak pošto Sonik protiv Zadra uvijek igra na gornjoj granici svojih mogućnosti, to su i pokazali u prvoj utakmici. U drugoj utakmici mi smo imali puno bolji pristup pa smo tu utakmicu riješili puno lakše. Ulazak u utakmici mora biti na visokom energetskom nivou, onda ne bih trebali imati problema. Moramo zaustaviti njihov šut za tri poena, Sonik ima puno dobrih šutera. Moramo zadržati ovaj pozitivan ritam koji sad imamo i upisati novu pobjedu,” najavio je utakmicu pomoćni trener Ivan Perinčić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...