Inspekcija na posjedu dilera kokaina; U Smokoviću zatekli pse u vidno zanemarenom stanju

Na posjedu u Smokoviću jučer je zatečeno čak 30-ak pasa na kojima su bile vidljive ozljede.

Zbog sumnje na ilegalni uzgoj pasa za međusobne borbe, na kojima se organiziraju kladionice i zarađuje novac, na teren je izašla veterinarska inspekcija.

Veterinarska inspekcija Državnog inspektorata, Ispostave u Zadru, u suradnji sa MUP-om, PU Zadarskom, a u nazočnosti ovlaštenog sudskog vještaka, obavila inspekcijski nadzor na navedenoj lokaciji prilikom čega je utvrdila da većina zatečenih pasa nije označena propisanom identifikacijskom oznakom te ni jedan zatečeni pas nije u propisanom roku cijepljen protiv bjesnoće temeljem čega je protiv vlasnika pasa podnijet optužni prijedlog prekršajnom odjelu Općinskog suda u Zadru. Nadalje, s obzirom da su pojedini psi u trenutku nadzora zatečeni u vidljivo zanemarenom stanju, tijekom današnjeg dana očekuje se nalaz i izvješće ovlaštenog sudskog vještaka na temelju kojeg će veterinarska inspekcija Državnog inspektorata odlučiti o daljnjem tijeku vođenja postupka protiv vlasnika pasa, a o čemu ćete biti pravovremeno obaviješteni, stoji u priopćenju.

Teren je u vlasništvu Josipa Živkovića, vodećeg opskrbljivača droge na zadarskom narkotržištu koji je jučer uhićen s kokainom vrijednim preko 50 tisuća kuna.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...