Poduzetnica iz Pakoštana prevarila poslovnog partnera; Sama sebi prodala 9 nekretnina vrijednih 2,5 milijuna kuna

Županijsko državno odvjetništvo u Zadru je, nakon provedene dokazne radnje prvog ispitivanja hrvatske državljanke (1960.), donijelo rješenje o provođenju istrage protiv okrivljenice zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju.

Postoji osnovana sumnja da je okrivljenica 1. veljače 2018. u Pakoštanima, kao direktorica društva u kojem ima suvlasnički udio od pedeset posto, u nakani pribavljanja nepripadne imovinske koristi, zaključila u ime navedenog društva kao prodavatelja sama sa sobom kao kupca tri ugovora o kupoprodaji ukupno devet nekretnina.

Kupoprodajne cijene je, osnovano se sumnja, kompenzirala s pozajmicama koje je navodno osobno dala svom društvu, svjesna da je kupoprodajna cijena tih nekretnina znatno manja od njihove tržišne vrijednosti. Osnovano se sumnja da je zapravo s osnova pozajmica svom društvu uplatila mnogo manji iznos od ukupne vrijednosti iz kupoprodajnih ugovora, i da o tome nije izvijestila drugog člana uprave njihovog društva koji je također imao suvlasnički udio od pedeset posto čime je to društvo oštetila za iznos od najmanje 2.500.000,00 kuna.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...