Pripremite se! Danas jako hladno, u Dalmaciji pljuskovi s grmljavinom, snijeg već zabijelio unutrašnjost, oglašen i Meteoalarm

Pretežno oblačno i u većini predjela osjetno hladnije, vrijeme je za ovaj u utorak.

U unutrašnjosti susnježica i snijeg uz stvaranje snježnog pokrivača, ponajprije u gorju gdje je moguć i deblji. Na Jadranu kiša, uglavnom na sjevernom dijelu i susnježica te snijeg, a u Dalmaciji i lokalno izraženiji pljuskovi s grmljavinom.

Navečer sa sjeverozapada postupni prestanak oborine, zatim i smanjenje naoblake. Puhat će umjeren i jak sjeverni i sjeveroistočni, u Slavoniji i sjeverozapadni vjetar, poslijepodne će slabjeti.

Na Jadranu jaka i olujna bura, u Dalmaciji prijepodne jako i olujno jugo, na jugu i veći dio dana. Temperatura zraka u unutrašnjosti većinom od -3 do 3 °C, navečer još hladnije. Na Jadranu najviša dnevna od 8 do 13 °C.

Djelomice, osobito na Jadranu i pretežno sunčano te danju postupno toplije u iduća tri dana. Na Jadranu uglavnom suho, dok će u unutrašnjosti uz lokalno jači razvoj oblaka tijekom srijede i četvrtka pasti malo kiše i snijega, često u obliku pljuskova. Vjetar slab i umjeren sjeverni, na istoku sjeverozapadni, na Jadranu i umjerena te jaka bura.

U petak će zapuhati jugo i jugozapadnjak. U noći i ujutro mraz na kopnu, a moguć je i ponegdje na obali.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...