SRUŠEN U RATU Dovršeni radovi na novom mostu preko rijeke Karišnice vrijedni 6,18 milijuna kuna

Dovršeni su radovi na novom mostu preko rijeke Karišnice, koji spaja Donji i Gornji Karin, nedaleko ušća rječice u Karinsko more i Franjevačkog samostana Blažene Djevice Marije. Vrijednost radova je 6,18 milijuna kuna, a financirala ga je Županijska uprava za ceste Zadarske županije.

„Stari drveni most je srušen u Domovinskom ratu, a osim potpuno novog mosta u potpunosti su izgrađene prilazne ceste s obje strane mosta, armirano-betonski zid u duljini od 44 metra, ograde, nasipi, nogostupi, horizontalna i vertikalna signalizacija“, istaknuo je Branko Kutija, ravnatelj Županijske uprave za ceste Zadarske županije.

Ulaganja Županijske uprave za ceste u razdoblju od 2017. do 2021. godine u građenje i izvanredno održavanje županijskih i lokalnih cesta iznose oko 117 milijuna kuna, a gotovo jednak iznos uložen je i u redovito održavanje cesta.

„Kroz aktivnosti ŽUC-a nastojimo unaprijediti povezanost svih dijelova županije, a kroz kvalitetnu prometnu infrastrukturu osiguravamo i ono najbitnije, a to je da se broj prometnih nezgoda umanjuje, čime i kroz ovaj segment upravljanja želimo ostvariti i naglasiti naš cilj, a to je sigurna županija“ poručio je župan Božidar Longin koji je u pratnji ravnatelja ŽUC-a Branka Kutije te zamjenika gradonačelnika Obrovca Slobodana Jurjevića i Stanka Mijića obišao novi, vrlo impresivni most koji uz naselja Donji i Gornji Karin, administrativno spaja gradove Benkovac i Obrovac.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...