Nautičari od travnja turističku pristojbu plaćaju isključivo online

Nautičari-vlasnici plovila koji dolaze na hrvatski Jadran od travnja ove godine turističku pristojbu mogu plaćati isključivo putem online portala nautika.evisitor.hr, izvijestili su u četvrtak iz Hrvatske turističke zajednice (HTZ) a na temelju odluke i dogovora s Ministarstvom mora, prometa i infrastrukture.

Prema toj odluci i dogovoru, nautičari-vlasnici plovila, a koji nije plovni objekt nautičkog turizma, turističku pristojbu više ne mogu kupiti u prostorijama lučkih kapetanija i ispostava.

Direktor HTZ-a Kristjan Staničić u priopćenju podsjeća da je portal nautika.evisitor.hr pokrenut prošle godine u srpnju te “odlično prihvaćen među nautičarima”.

Osim na hrvatskom, taj je portal dostupan i na engleskom, njemačkom i talijanskom jeziku, a pripremaju se prijevodi i na ostale jezike s fokusom na tržišta koja generiraju najznačajniji broj nautičkih turista.

“Online naplata turističke pristojbe u nautici je dodatni korak u pozicioniranju Hrvatske kao sigurne turističke destinacije koja turistima jamči kvalitetnu i sigurnu uslugu, što je iznimno važno u okolnostima pandemije”, poručio je Staničić.

Iz HTZ-a ističu portal nautika.evisitor.hr podržava plaćanja putem svih najpoznatijih svjetskih kartičnih brendova, a nakon izvršenog plaćanja turističke pristojbe nautičar dobiva potvrdu na svoju email adresu koju mora čuvati tijekom cijelog boravka na plovilu.

Podsjećaju i kako, sukladno Zakonu o turističkoj pristojbi, nautičari tu pristojbu mogu platiti prema duljini plovila, a od 2020. i prema broju osoba, odnosno broju noćenja.

Zbog boljeg informiranja turista-nautičara o tom novom načinu plaćanja turističke pristojbe kreirani su i posebni promotivni materijali s uputama za korištenje tog portala na devet jezika (engleskom, njemačkom, talijanskom, slovenskom, mađarskom, češkom, nizozemskom, francuskom i poljskom).

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...