Zadar u Jazinama dočekuje Šibenku, Mršić: “Moramo biti ozbiljni i odigrati dobru utakmicu”

Nakon što su košarkaši Zadra bili bez utakmica cijelih 8 dana, u četvrtak se okreću HT Premijer ligi, gdje ih očekuje susret 26. kola protiv Šibenke.

KK Zadar će sljedeća dva tjedna odigrati sve svoje domaće utakmice u Jazinama jer će se u dvorani Krešimira Ćosića održati završnica UEFA futsal liga prvaka.

Prema trenutnom stanju na tablici ova dva kluba bi se trebali sastati u četvrtfinalu doigravanje, no vidjet ćemo kako će se situacija razviti do posljednjeg kola.

Zadar je ove sezone oba puta slavio protiv Šibenčana, na Višnjiku su upisali visoku pobjedu dok su u Šibeniku nakon muke u prvom poluvremenu Zadrani u nastavku uspjeli prelomiti utakmicu za konačnih +18.

Početak je zakazan za 19 sati, prijenos možete uživo pratiti preko HKS TVa.

Veljko Mršić je samo jednu utakmicu vodio protiv Šibenke i to na početku u Zadru dok je susret u Šibeniku morao propustiti zbog zdravstvenih problema vezani za COVID-19.

“Ovih osam dana što smo imali nam je jako dobro došlo, uspjeli smo se odmoriti i trenirati dobro. Šibenka je prva utakmica u seriji pet utakmica do 30. travnja. Šibenka je zanimljiva momčad, to je spoj mladosti i iskustva, imaju malu rotaciju. Oni su dobra šuterska ekipa i to su više puta pokazali ove sezone. Pobijedili su ove sezone Cibonu i Splita na domaćem parketu zato moramo biti ozbiljni, odigrati dobru utakmicu i moramo imati dobar ritam da bi ostvarili pobjedu što nam je cilj. Mi želimo do kraja regularnog dijela prvenstva zadržati prvo mjesto,” najavio je susret Mršić.

Jure Planinić ove sezone protiv Šibenke u prosjeku bilježi 7,5 poena i 6,5 skokova.

“Prva utakmica u nizu je Šibenka nakon osam dana treninga. Mislim da smo dobro trenirali, te smo spremni za ovaj susret. Šibenka je odlična momčad koja se vrti oko tri iskusna igrača. Ali mi smo tu favoriti, moramo ući u utakmicu jako i pokazati na terenu zašto smo favoriti,” istaknuo je Planinić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...