Zašto se parking naplaćuje i pišu kazne na neoznačenom mjestu? Policija: “Radi se o površini koja ima oznaku parkirališne zone”

Priča o zadarskoj odvjetnici koja svakodnevno dobiva kazne radi nepropisnog parkiranja kod gradske luke, zapalila je društvene mreže.

Zbog poruke koju je ostavila policajcima ispod brisača, munjevitom je brzinom stekla simpatizere, ali i kritičare.

“Poštovani djelatnici MUP Zadar, slobodno ostavite svaki dan jednu kaznu, odnosno obavijest o počinjenom prekršaju jer ovo je pravi prekršaj (najveći u parkiranju na Poluotoku i šire). Nemojte zaboraviti staviti prometni znak. Uglavnom, znam da će ostavljanje ovih kazni naša država duplo platiti od ove kazne. Što ostavite, zaradit ću za drugog, boljeg Range Rovera. S poštovanjem, odvjetnica”, napisala je na ceduljici.

Odvjetnica Raspović, naime, parkira se na neoznačenom mjestu na kojem se, unatoč tome, parking naplaćuje.

Kako je to moguće i zašto akterica priče redovito dobiva kazne, upitali smo zadarsku policiju.

“Tijekom redovitih postupanja u više navrata policijski službenici su na Liburnskoj obali u Zadru uočili vozilo Range Rover zadarskih registarskih oznaka koje je zatečeno parkirano na mjestu na kojem nije predviđeno parkiranje, tj. na  neoznačenoj površini dijela javnog parkirališta koje ima oznaku parkirališne zone te se na njemu vrši naplata parkiranja, neposredno uz parkirališno mjesto predviđeno i označeno za osobe s invaliditetom.

Naime, parkirališno mjesto je dio javne parkirališne površine namijenjeno parkiranju jednog vozila i označeno je odgovarajućom prometnom signalizacijom.

Obzirom da je vozilo zatečeno parkirano suprotno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama, a tijekom postupanja policijskih službenika nije zatečen vlasnik vozila (korisnik) Obavijest o počinjenom prekršaju ostavljena je pod brisač vozila te je u istoj vlasnik vozila upoznat sa svim zakonskim mogućnostima reguliranja prekršaja”, stoji u odgovoru.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...