25-godišnjakinji optužnica zbog širenja zarazne bolesti; Znala je da ima COVID, nije bila u izolaciji, a policajcima je prilikom zaustavljanja predala prometnu dozvolu

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru je, nakon provedenog istraživanja, podiglo optužnicu protiv  državljanke Republike Hrvatske (1996.) zbog počinjenog kaznenog djela protiv zdravlja ljudi širenjem i prenošenjem zarazne bolesti iz članka Kaznenog zakona.

– Okrivljenici se u optužnici stavlja na teret da je 1. travnja 2021. u Zadru; protivno odredbama čl. 21. st. 2. Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti u vezi Odluke Ministra zdravstva o proglašenju epidemije bolesti COVID-19 uzrokovane virusom SARS-CoV-2 na području čitave Republike Hrvatske; iako svjesna da je pozitivna na bolesti COVID-19 što je utvrđeno testom obavljenim 23. ožujka 2021. te da joj je određeno liječenje u kući, počinila navedeno kazneno djelo. Tereti ju se da je bila svjesna da mora biti u izolaciji i pod zdravstvenim nadzorom do 2. travnja 2021. jer u protivnom bolest može prenijeti na druge, te pristajući na to, samovoljno kršila određenu mjeru liječenja u kući na način da je izašla iz kuće i upravljala osobnim automobilom. Kada su je prilikom redovne autoophodnje zaustavili policijski službenici, okrivljenica im je predala na uvid prometnu dozvolu i time ih dovela u opasnost od prenošenja bolesti, stoji u optužnici zadarskog DORH-a.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...