AKCIJA VIKEND Najpijaniji vozač prenoćio u postaji, najbrži ostao bez dvije tisuće kuna zbog jurnjave

Na području Policijske uprave zadarske proteklog vikenda policija je pojačano nadzirala promet na cestama radi sprječavanja počinjenja prometnih prekršaja i smanjenja mogućnosti nastanka prometnih nesreća, naročito onih s najtežim posljedicama.

Sveukupno je kontrolirano 488 vozila i vozača, te su poduzete 122 represivne mjere. Alkotestirana su 102 vozača te je evidentirano 16 prekršaja zbog vožnje pod utjecajem alkohola. Nadalje,  evidentirana su 44 prekršaja prekoračenja brzine, 1 prekršaj zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa, 2 prekršaja zbog korištenja mobitela u vožnji, 3 prekršaja zbog upravljanja vozilom prije stjecanja prava,  3 prekršaja zbog nenošenja vozačke dozvole, 3 prekršaja zbog vozila bez tehničkog pregleda i registracije te još 50 različitih prometnih prekršaja.

Iz prometa je isključeno 19 vozača i 3 vozila. U tom se vremenu dogodilo se 9 prometnih nesreća u kojima je 1 osoba zadobila teške te 5 osobe lakše tjelesne ozljede.

Najveća koncentracija alkohola od 2,16 g/kg izmjerena je u nedjelju, 16. svibnju u 23.30 sati 39-godišnjem vozaču osobnog vozila marke Mecedes, slavonskobrodskih registracijskih oznaka, kojeg su policijski službenici zaustavili prilikom kontrole prometa u  Ulici Domovinskog rata u Zadru. Vozač je zadržan u prostorijama za zadržavanje do otrježnjenja te je sankcioniran temeljem odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

U nedjelju, 16. svibnja u 14.42  sati na A-1, dionici Marune, policijski službenici Postaje prometne policije Zadar su službenim vozilom „presretač“ snimili 58-godišnjeg hrvatskog državljanina koji je upravljao osobnim vozilom BMW, nedopuštenom brzinom od 140 km/h na mjestu na kojem je brzina ograničena na 80 km/h. Vozaču je izdano izvješće o počinjenom prekršaju  uz novčanu kaznu od 2.000,00 kuna.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...