“Birači fiktivno prijavljuju prebivalište na Viru, a u tome im pomaže PU zadarska. Ovom kriminalu treba stati na kraj”

Na istoj lokaciji, ispred zgrade PU zadarske, gdje su prije tri tjedna ukazali na probleme fiktivnih birača na otoku Viru, iz udruge “Vir bez podjela” danas su održali konferenciju za medije na kojoj su optužili djelatnike PU zadarske da sudjeluju u koruptivnim radnjama.

Kako je istaknuo predsjednik udruge Frane Vučetić, radi se o problemu koji izlazi iz okvira udruge te o njemu trebaju govoriti sve stranke, zbog čega su mu se danas pridružili i Šime Vučetić iz SDP-a Vir i Mario Vrselja iz HSP-a.

-Predali smo policiji podatke o svih 700 fiktivnih birača, izvršeni su izvidi, no ništa konkretno nije poduzeto, dapače, dotična gospoda iz PU zadarske otišla su još i dalje. U tri tjedna smo imali priliv od još 150 osoba koje su se lažno prijavile da prebivaju na Viru, a najčešće u objektima u vlasništvu zaposlenika Općine Vir i trgovačkih društava u općini. Imamo saznanja da je kandidat za načelnika Općine, koji će od svoga prethodnika preuzeti koruptivne načine upravljanja, prijavio svoju punicu, njezinu kćer i rodbinu iz Bibinja na virsku adresu. Osim Bibinjaca ima tu dosta zanimljivih prezimena i to privlačkih, pa na Viru imate Kršlovića, Grbića, a nekim slučajem sve su to zaposlenici u trgovačkim društvima općine. Takve osobe će u nedjelju izaći na izbore, ali to ne bi mogle da ova gospoda, koja se voli kititi sa sigurnošću i povjerenjem među građanima, ne sudjeluje u izbornoj prevari. Oni direktno sudjeluju u kriminalnim aktivnostima lokalnih zločinačkih skupina i za ovo netko mora odgovarati. Poslali smo upit ravnateljstvu policije, predsjedniku Vlade i predsjedniku države. Skandalozno je i da su osobe prijavljene u objektima na Viru bez da vlasnici tih istih objekata znaju za to, a to samo znači da se gospoda nisu prijavila na šalteru zajedno sa vlasnikom nekretnine, nego je netko iz PU zadarske odradio taj posao. Ovo traži hitne ostavke svih relevantnih osoba u PU zadarskoj, poručio je oštro Vučetić.

-Imamo osobu koja je sin bivšeg policajca, danas visokog suca koja radi u trgovačkom društvu Vir turizam i koja se prijavila da živi u Viru, imate tri četiri tete u dječjem vrtiću “Smješko” koje su također prijavljene da žive u Viru, jedna blizu mene, a u životu je nisam vidio. Nadalje, imate osobe, djelatnike trgovačkih općinskih društava kojima je naređeno da prijave svoje kolege na virske adrese. Imate pedagoginju dječjeg vrtića koja živi u Ražancu, a prijavila se u Viru. Te osobe treba danas nakon ove konferencije privesti, rekao je Vučetić, ističući da ove izbore moraju odlučivati ljudi koji žive u svojim lokalnim sredinama, te da ovoj lakrdiji treba stati na kraj.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...