BRAĆA IZA REŠETAKA U manje od dva mjeseca prodajom kokaina zaradili gotovo 50 tisuća kuna

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru ispitalo je braću, 32-godišnjeg M. R. i 25-godišnjeg I .R. zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela protiv zdravlja ljudi neovlaštenom proizvodnjom i prometom drogama.

Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 32-godišnjak od 10. ožujka 2021. do 5. svibnja 2021. na području Zadarske županije, u cilju da se nepripadno materijalno okoristi prodajom droge, u najmanje osamnaest navrata prodao većem broju fizičkih osoba najmanje 20,2 grama droge kokain i tako si pribavio protupravnu imovinsku korist od 10,500,00 kuna.

Osnovano se sumnja da je drugoosumnjičeni 25-godišnjak od 1. travnja 2021. do 8. svibnja 2021. na području Zadarske županije, u cilju da se nepripadno materijalno okoristi prodajom droge, u najmanje 49 navrata prodao većem broju fizičkih osoba najmanje 80 grama droge kokain i tako si pribavio protupravnu imovinsku korist od najmanje 37.000,00 kuna.

Sucu istrage Županijskog suda u Zadru predloženo je da se protiv 32-godišnjeg i 25-godišnjeg osumnjičenika odredi istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja djela. Sudac istrage je prihvatio prijedlog državnog odvjetnika i osumnjičenicima odredio istražni zatvor.

Treći Zadranin koji je u srijedu zajedno s braćom priveden za dilanje, M.D. (49), pušten je na slobodu nakon što je dao svoj iskaz u Općinskom državnom odvjetništvu, dok se četvrti, J. Ž. (39) otprije nalazi u istražno zatvoru zbog preprodaje kokaina.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...