DAN SESTRINSTVA Zidine Sv. Donata večeras će obojati plava boja kroz koju će se prelijevati fotografije sestara i tehničara

Svake godine 12. svibnja, na dan rođenja utemeljiteljice i začetnice modernog sestrinstva Florence Nightingale, širom svijeta obilježava se Međunarodni dan sestrinstva.

Ove godine, Međunarodno vijeće medicinskih sestara obilježava Međunarodni dan sestrinstva sloganom „Sestrinstvo glas koji vodi – vizija budućnosti zdravstvene zaštite”.

U Zadarskoj županiji ovaj se dan tradicionalno obilježava dodjelom odličja Zadarsko bijelo srce, Svetom Misom, večerom i plesom. Zbog izvanrednih okolnosti i trenutne epidemiološke situacije na našem području, a povezane s pandemijom SARS-CoV-2 virusa, ove godine neće se održati uobičajeni program.

– Prilagođavajući se novom, virtualnom  načinu komunikacije, ove godine Međunarodni dan sestrinstva u Zadarskoj županiji obilježit ćemo na način da će plava boja sestrinstva obojati zidine Sv. Donata, simbol našeg Grada, a kroz plavu boju prelijevat će se fotografije lica medicinskih sestara i tehničara iz svih naših zdravstvenih ustanova. Pokoja ispisana riječ, kao poruka koja potiče na razmišljanje, povremeno će prekinuti taj slijed. Budite naša podrška kao što smo i mi vaša na svakom koraku kroz cijeli život, poručili su iz Opće bolnice Zadar.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...