Facebook testira novu opciju i želi povezati ljude iz istog susjedstva

Facebook je najavio testiranje nove opcije unutar svoje mobilne aplikacije koja je namijenjena povezivanju susjeda. Opcija će na početku biti ograničena samo na nekoliko gradova SAD-a i Kanade, a nije poznato kada će se (i hoće li se uopće) proširiti i na druga tržišta. Facebook Neighborhoods bit će baziran na povezivanju ljudi koji žive u istom kvartu, kao i na pronalaženju osoba koje imaju iste interese poput sporta, čitanja, kućnih ljubimaca i slično. Također, iz Zuckerbergove kompanije tu su opciju zamislili i kao virtualno mjesto za raspravu o svim problemima u kvartu, željama stanovnika itd.

Korisnici Androida i Appleovih telefona koji se odluče koristiti tu opciju morat će omogućiti dijeljenje svoje lokacije, kako bi ih Facebook mogao povezati s osobama koje žive u njihovoj blizini. Pored klasičnih informacija s profila, korisnici će moći dijeliti i informacije o svojim interesima, kao što će moći izabrati i ulogu koju želi imati u svom susjedstvu – npr. mogu naglasiti kako žele tu opciju koristiti kako bi upoznavali susjede i družili se, dok se drugi mogu identificirati kao “pomagači” i time susjedima dati do znanja da na njih mogu računati u slučaju da im nešto treba.

Testiranje Facebook Neighborhoodsa već je počelo u Kanadi i, prema Reid Patton koja upravlja ovim projektom u Zuckerbergovoj kompaniji, ta se opcija do sada najviše koristila za pronalaženje izgubljenih kućnih ljubimaca, organiziranje izleta, stvaranje novih prijateljstava, pronalaženje majstora itd.

U teoriji ovaj se alat čini korisnim, no vidjet ćemo kako će izgledati u praksi jer će vjerojatno značiti davanje novih podataka Facebooku, a bit će potrebno nadgledati i upravljati sadržajem koji se objavljuje, što se često pokazalo velikim izazovom kojem Facebookovi moderatori i algoritmi nisu uvijek dorasli, prenosi Zimo.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...