NA KORAK PREMA TROFEJU Druga pobjeda protiv Splita, navijači dočekali igrače

Zadar je napravio veliki korak prema drugom trofeju ove sezone. Upisali su važnu pobjedu protiv Splita rezultatom 73:58 te su poveli u finalnoj seriji 2-0.

Prvih 25. minuta utakmica je bila dosta izjednačena, borbena i izgledala je kao prava finalna utakmica. Obrana obje momčadi je bila dosta agresivna i čvrsta, suci su puštali tvrdu igru s malim brojem faula.

Zadar je napravio važnu seriju od 9-0 za 39:30, kasnije s tricama Vukovića i Mavre plavo-bijeli su zatvorili treću četvrtinu s 49:40. U posljednjih deset minuta momčad Zadra je nastavila graditi svoje vodstvo protiv žutih za konačnih 73:58.

Kapetan Dominik Mavra je ponovno briljirao, večeras je zabio 19 poena i podijelio je 7 asistencija.

Chinanu Onuaku je također odigrao sjajnu utakmicu, nadigrao je Splitske centre i upisao je 14 poena i 7 skokova.

Za Split Marčinković, Babić, Luković i Marić su zabili po 11 poena.

Veljko Mršić, trener Zadra:

“Napravili smo ono što smo htjeli. Posao još nije gotov, trebamo još ostvariti ovu zadnju pobjedu. Danas smo pokazali malo više emocije i nervoze, nismo to kontrolirali, ali bili smo momčad. Imali smo čvrstu obranu cijelo vrijeme, mislim da možemo još i bolje i to ćemo pokazati u sljedećoj utakmici.”

Antonio Jordano, igrač Zadra:

“Najvažnije je da smo upisali tu drugu pobjedu. Nismo ušli u utakmicu kao što smo ušli prošlog puta, na kraju smo se skupili odigrali smo kako treba. Mislim da smo zasluženo, uz dobru igru u drugom poluvremenu, pobijedili. Sad idemo u Split po još jednu pobjedu da vratimo naslov u Zadar”

Milan Karakaš, trener Splita:

“Jedna iznimno teška utakmica, baš kako treba izgledati finalna utakmica. Mislim da smo u prvom poluvremenu propustili neke prilike da idemo na poluvrijeme s nekim vodstvom. Malo lošiji ulaz u drugo poluvrijeme, te smo praktički morali hvatati Zadar tijekom cijelog drugog poluvremena.”

Toni Perković, igrač Splita:

“Ovo je bila jedna zahtjevna utakmica, mislim da su gledatelji uživali u ovom. Mi smo igrali bolje i čvršće nego u onoj prvoj utakmici, ali nažalost danas je pobjeda otišla na stranu Zadra. Čestitam Zadru na pobjedi i vidimo se u Splitu.”

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...