PRVI KORAK PREMA FINALU Zadrani slavili protiv Gorice, Mršić: “Želja nam je u četvrtak završiti seriju”

Košarkaši Zadra su napravili prvi korak prema finalu, u prvoj polufinalnoj utakmici HT Premijer lige protiv Gorice slavili su na domaćem terenu rezultatom 89:73.

Prvo poluvrijeme je bilo fantastično za momčad Veljka Mršića, bili su na visokom nivou u napadu i u obrani. Nakon prvih 20 minuta zabili su 54 poena dok su Bikovima dopustili da zabiju samo 26 poena. U drugoj četvrtini Zadrani su u potpunosti nadigrali Goricu, napravili su seriju od 19:1 i praktički su tu riješili utakmicu.

Nakon velikog odmora igrači Josipa Sesara nisu se predali. Ekipa iz Velike Gorice je u par navrata uspjela smanjiti prednost Zadra na 12 razlike, ali bliže od toga nisu uspjeli doći. Pri kraju utakmice ozlijedio se Aleksandar Bursać, vidjet će se ovih dana ozbiljnost ove ozljede i hoće li moći odigrati drugu utakmicu.

Kapetan Zadra, Dominik Mavra, odigrao je odličnu utakmicu, upisao je 20 poena uz šut za tri poena 4/4 uz to je isporučio 7 asistencija. Chinanu Onuaku nastavlja s dobrom igrom u doigravanju, susret je završio s 11 poena i 8 skokova.

Za Goricu Ivan Majcunić i Karlo Uljarević zabili su po 12 poena.

Druga utakmica ove serije se igra u četvrtak u 20:30h u Velikoj Gorici.

Veljko Mršić, trener Zadra: “Ostvarili smo ono što smo htjeli i poveli smo u seriji 1-0. Prvo poluvrijeme je bilo dosta dobro, naročito od pete minute do kraja poluvremena. U drugom poluvremenu nismo zadržali taj ritam zbog izmjena koje sam radio. Gorica je podigla agresivnost s pet nižih igrača nakon ozljede Mazalina, mi se tu nismo snašli i imali smo tu dosta izgubljenih lopti. Želja nam je u četvrtak završiti seriju, ali dobro je ovo što smo vidjeli, ako ne budemo pravi Gorica može biti opasna, ali očekujem da ćemo biti pravi.

Antonio Jordano, igrač Zadra: “Ušli smo dobro u utakmicu, napravili smo ono što smo se dogovorili, agresivno u obrani i fokusirano, dok smo u napadu dijelili loptu i tražili igrače u boljoj poziciji. U drugom poluvremenu smo se opustili, što je nedopustivo u polufinalu. Najvažnije da smo upisali tu prvu pobjedu. Mislim da u četvrtak u Gorici moramo tu seriju završiti uz dobru igru.”

Josip Sesar, trener Gorice: “Jedino mogu biti zadovoljan s drugim poluvremenu. U prvom smo bili jako loši, mi smo se povukli i Zadar nas je izbacio na nekih 9/10 metara. Ja sam igračima rekao u svlačionici da nema veze ako izgubimo 25 ili 50 razlike ali moramo izgledati puno bolje u drugom poluvremenu. Kasnije su dečki odigrali s puno više samopouzdanja, otvarali smo te šuteve u kutu gdje Zadar inače puno pomaže iz kuteva. Mogu biti zadovoljan ali kad igraš bez dvije petice onda ovakav poraz moraš uzeti kao nešto prihvatljivo, ali ja s porazom nikad ne mogu biti zadovoljan.

Marko Baković, igrač Gorice: “Pa mi sad imamo veliki problem s rosterom po pitanju visokih igrača i to je Zadar u prvom poluvremenu maksimalno iskoristio. Oni su nas opteretili na skoku i na unutarnjoj igri. Zadar se jednostavno odvojio na udobnu razliku dok smo mi u drugom poluvremenu digli agresivnost i malo uljepšali rezultat. Drugo poluvrijeme smo puno bolje odigrali, ima nekih stvari gdje smo bolje mogli reagirati u prvom poluvremenu. Bar smo se dobro potukli.”

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...