Stanari Bilog Briga u sandučićima zatekli novine koje promoviraju Dukića, Botić prijavila HDZ zbog kršenja izborne šutnje

Marjana Botić jučer je DIP-u prijavila kršenje izborne šutnje na Bilom Brigu. Tamo su građani u poštanskim sandučićima zatekli besplatne brojeve Zadarskog lista na čijoj je naslovnici Branko Dukić.

Njezino priopćenje prenosimo u cijelosti:

“Molim vas da mi odgovorite kako je moguće dnevni list dijeliti gratis u sklopu kampanje za drugi krug za gradonačelnika budući je na naslovnici velika fotografija i promo naslov Branka Dukića, a unutra vjerojatno “usta moja hvalite me” članak?
(Bez obzira na činjenicu kako ne samo cijelu ovu kampanju za lokalne izbore, već i prošlih osam godina koliko aktivno djelujem u politici pa mogu svjedočiti taj “dnevni list” djeluje isključivo kao glasnik vladajuće partije i kao takav se financira iz gradskog i županijskog proračuna ipak je skandalozno da se to tako očito odvija pred svim građanima/kama grada Zadra)
Promo novina kandidata za gradonačelnika stranke HDZ, podijeljena je u više ulaza u zgrade na Bilom brigu i same fotografije u privitku su sa dva različita ulaza, pa molim DIP da mi u što kraćem roku odgovorite:
Kako je HDZ došao u posjed viška zadarske dnevne novine? Koliko su platili, ako uopće jesu, tu remitendu i je li uopće moguće komercijalni dnevni list dijeliti kao stranački promo letak?
Kršenje izborne šutnje, budući smo novine dobili očito nakon noćne akcije dijeljenja u noći sa petka, 28. svibnja na subotu, 29. svibnja 2021. neću ni spominjati; jadno je koliko partiji HDZ dopuštate zloupotrebu vladajuće pozicije u Zadru i Hrvatskoj u cijeloj kampanji, ali još je jadnije da im to u poziciji kad se nalaze infiltrirani u svim institucijama Zadra/Hrvatske ovakva skandalozna dodatna promidžba uopće treba?!
Znači li to da puno ljudi već vidi ono što će DIP vjerojatno propustiti vidjeti?”
Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...